5 najvećih zabluda o mršavljenju

 
U ovom tekstu pokušaćemo da ,,razbijemo” neke  najrasprostranjenije zablude kada je u pitanju proces mršavljenja. Bitno je da širom otvorenog uma primite ove informacije i sagledate dobrobiti koje možete ako ih primenite. Nadam se da ste spremni? Pa da počnemo! 🙂 
 
 

1.Preskakanjem obroka ću smršati!
 
Ne! Čak naprotiv, na ovaj način možeš postići potpuno suprotan efekat. Na ovaj način ozbiljno možeš poremetiti metaboličke procese organizma i tako nataložiti dodatne masne naslage. Raspored između obroka trebaju biti okvirno isplanirani i ispoštovani
 
slika preuzeta sa interneta
 
2. Ne jedem masnu hranu, neću se gojiti!
 
Nije tačno! Zabluda je da masne naslage nastaju isključivo konzumiranjem masne hrane. Masne naslage nastaju kao posledica prekomerne kalorijske (energetske) vrednosti hrane koju jedemo, a naše aktivnosti nisu na tom nivou da ih potrošimo. To se može odnositi i na prekomerni unos dobre hrane kao što su voće, meso, itd.
 
 
3. Jedem fit, zdrave, wellness proizvode jer ne goje!
 
 
Netačno! Svaka hrana, ma kakvu naznaku na sebi imala, ima određenu kalorijsku vrednost, a ti nazivi nisu ništa drugo nego marketinški trikovi.
Ako na proizvodu piše sa malo masti ,to znači da ima dosta šećera ili obrnuto. Najbolja zaštita od ovakvih obmana je da pregledaš detaljno deklaraciju.
 
 
 
4.Pijem dosta tečnosti! 
 
 
Pravo pitanje je –> Šta je dosta tečnosti i na koju tečnost mislimo? 
Postoje razne preporuke o količinama koje bismo trebali da unesemo i pre svega se misli na vodu
Držite se osnovne preporuke od 2dl vode dnevno, a dodatno hidrirajte telo tokom treninga.
 
 
slika preuzeta sa interneta
 
5. Jednog dana ću se vratiti na ,,NORMALNO”
Ovo je najveći problem sa kojim se i mi na MRŠAVICA borimo.  Svako ko ima problem sa kilažom i krene sa nekim promenama, pita se –> Do kada ću morati ovako?  Odgovor je do kraja života.
Nema povratka na normalnu ishranu, na normalne navike! To su navike koje su vas dovele tamo gde se sada nalazite, upravo te ,,normalne” navike. Naše telo je jedan svršeni ,,aparat” koji ako negujemo, pravilno snabdevamo ,,gorivom” , redovno ,,podmazujemo” , može dugo da nas služi, a mi da se osećamo odlično, lepo i fit.
 
 
 
                                                                                 Autor: Administratori stranice —> Mršavica
                                                                                              Za više informacija, lajkujte stranicu 🙂
 
Nadamo se da vam se post dopao, ako jeste komentarišite, delite na svojim profilima.
Da li redovno trenirate? Vodite li računa o ishrani? 🙂
1
 
 
 
 
 
 
 
 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar