Astro prognoze od 10. do 17. avgusta

Od ovog do narednog četvrtka imamo više svetla, bolji rasplet nekih situacija, sretnih okolnosti i nesputanijih mogućnosti. Već u četvrtak 10. avgusta Merkur i Venera će biti u sekstilu u prepodnevnim satima, a nešto pre ponoći i Sunce će napraviti sekstil sa Jupiterom. U subotu 12. avgusta Venera i Neptun će biti u trigonu, a u nedelju Merkur zaokreće u retrogradni hod i Sunce pravi trigon sa Saturnom. Na kraju, imamo i jedan nepovoljniji aspekt opozicije Venere i Plutona, istoga dana kada Mesec i Sunce međusobno prave poslednji kvadrat.

U četvrtak 10. avgusta Venera iz znaka Raka i Merkur u Devici prave sekstil, tako da je ovaj dan dobar za neke svakodnevne, rutinske (Devica) kućne (Rak) poslove, uređenje i sređivanje doma, bašte, biljaka ili bavljenje kućnim ljubimcima, zatim za kuvanje zdravih ili dijetalnih obroka, za kupovinu praktične svakodnevne garderobe, ili one čija je cena snižena na letnjim akcijama (Devica), za kupovinu i zamenu nekih tekstilnih stvari za kuću ili nečeg drugog vezanog za kuću, decu, roditelje. Dan je takođe odličan za sve one koji se bave nekim domaćim radinostima ili zanatskim kreativnim izradama i uslugama, a takođe i za sve one koji pružaju usluge (Devica) vezane za ulepšavanje žena (Venera u Raku) tipa frizeri, kozmetičari, šminkeri, krojači itd. i ako ste nešto od toga planirali, iskoristite ovaj dan za to. Ovu energiju donekle podržava Mesec u Ribama koji generalno daje dobru inspiraciju i kreativnost, maštu, senzitivnost (Mesec konjunkcija Neptun) tako da je dan zapravo fantastičan za pisce, umetnike, slikare npr. (Merkur i Venera su signifikatori za četkice za bojenje), ali odličan je i za bilo koju vrstu farbanja u kući (krečenje stana, farbanje stolarije i sl.), kao i za restauraciju i obnovu nečeg starog (Mesec sekstil Pluton u Jarcu). Ipak, Mesec u Ribama daje i malo uspavanu atmosferu, usporenost pa i lenjost, tako da neki mogu u poslepodnevnim satima imati osećaj krivice (Mesec kvadrat Saturn). Venera (podznak Bik i Vaga) zato što se možda previše opustila i uživala u nečemu a zaboravila neke važne obaveze ili je napravila neku grešku, a Merkur (podznak Devica) zato što nije zadovoljan urađenim i misli da je mogao da uradi još bolje, pošto Device nikada nisu potpuno zadovoljne onim što urade.

Takođe, u četvrtak 10. avgusta Sunce pravi sekstil sa Jupiterom u Vagi i ovaj aspekt imaće uticaj i u petak 11. avgusta. Sunce u Lavu i Jupiter u Vagi – odlično vreme za neko sjajno putovanje udvoje i savršeni provod. Takođe, ovo je dobar aspekt za sve ljubavne, partnerske i bračne odnose, za dobar odnos sa decom, za neki uspeh u javnim nastupima i za putovanja, za svaki poslovni uspeh i dobru saradnju sa inostranstvom, za diplomatske odnose, za dobro razrešenje nekih pravnih i sudskih pitanja, za dobijanje boravišne vize ili radne dozvole u inostranstvu. Dobar uticaj ovog aspekta mogu osetiti svi oni sa podznakom u Lavu i Vagi pre svega, kao i Strelčevi, Ribe, Ovnovi, Blizanci, ali i svi ostali u nekom blažem obliku, naročito u petak kada Mesec bude ušao u znak Ovna i kada se energija malo intenzivira, tako da je i sam petak pod uticajem ovih aspekata.

U subotu 12. avgusta atmosfera je i dalje aktivna, naročito osobama sa podznakom u vatrenim znacima: Ovan, Lav i Strelac, jer tranzitni Mesec u Ovnu pravi dobre aspekte sa Marsom i Suncem u Lavu i sa Saturnom u Strelcu.

Negativni aspekti Meseca iz Ovna sa Venerom u Raku, Plutonom u Jarcu i Jupiterom u Vagi najnepovoljnije će se odrazi na one sa podznakom u Ovnu. Ovnovi će ove subote biti emotivno nestabilniji, promenljivog raspoloženja zbog Meseca u 1. kući, a problemi, neko nezadovoljstvo, možda i sukobi ili nepovoljna dešavanja ispoljiće se direktno ili indirektno na njih same, ili kroz dom i porodicu, partnera, autoritete, karijeru ili nekoga iz genetike. Sličan uticaj i nestabilnost imaće i osobe sa podznacima u Jarcu, Raku i Vagi, jer Mesec iz Ovna u toku dana aktivira kardinalni krst, praveći nepovoljne aspekte sa planetama u ovim znacima. Ipak, svi oni sa podznakom u Raku naći će neko svoje zadovoljstvo, očaranost, ljubav, inspiraciju ili ushićenje, jer im je Venera u 1. kući i pravi trigon sa Neptunom u Ribama. Ovo generalno za Rakove mogu biti neka romantična i nežna ljubavna iskustva, nekima tek letnja, morska ljubav i avantura (Neptun u Ribama u njihovoj 9. kući), možda neka očaranost i platonska ljubav, a možda težnja za nečim idealnim i beg od stvarnosti, ili neka divna inspiracija da se materijalizuje i načini neko umetničko delo, jer je mašta izuzetno naglašena. Takođe, poneki Rakovi će biti očarani nekim ostrvom ili dalekim prostranstvom, a pojedini će posetiti neka duhovna mesta, manastire ili crkve gde će se napuniti pozitivnom energijom. Ovaj aspekt takođe ima jako pozitivan uticaj i na osobe sa podznakom u Ribama, mada će i Bikovi i Vage svakako osetiti njegovo pozitivno dejstvo, kao i ostali znaci u nekim oblastima svojih života.

U nedelju 13. avgusta Merkur u Devici kreće svoj retrogradni hod i u toj fazi biće do 5. septembra kada će sa 28. stepena Lava opet krenuti direktno.

Merkur se odnosi na sve vidove komunikacije, saobraćaja i trgovine, tako da će u tim oblastima biti sve otežano i usporeno. Ovo nije period za započinjanje novih poslova ili sklapanje novih ugovora i novih kontakata.Takođe, retro Merkur traži mnogo više strpljena, psihičke stabilnosti i istrajnosti sa podređenim osobama na poslu, sa onima koji nam pružaju i daju neke usluge, u svakodnevnim kontaktima i nekim rutinskim stvarima. U ovom periodu mogu se dešavati razne nejasne stvari od gubitaka nekih papira, dokumenata, mobilnih telefona, preko raznih problema u saobraćaju, kvarova automobila, kompijutera, malih kućnih aparata i sl. Kada je zdravlje u pitanju, mogu se ponovo javiti neki psihički problemi, ili neke tegobe sa plućima, crevima, želucem, nervima i ekstremitetima. Ovo je dobro vreme za završavanje i realizaciju nekih započetih stvari i poslova, za sređivanje papirologije i za sve ono što je ostalo nerešeno ili nedovršeno od ranije.

U nedelju 13. avgusta imamo i aspekt trigona između Sunca u znaku Lava i Saturna u Strelcu.

Ovo govori da svi oni koji su imali jaku volju, istrajnost i stabilnost mogu doživeti neki poslovni ili profesionalni uspeh, steći neki veći položaj i čast, ali oni koji su spremni na dugotrajno zalaganje i istrajnost, takođe mogu ostvariti neke svoje velike ciljeve i postati uspešni u nečemu. Na mundanom nivou ovaj aspekt ukazuje da će neke konzervativne opcije doživeti uspeh, kao i neki ciljevi vezani za ekonomiju, poljoprivredu, građevinarstvo, arhitekturu. Ovo može biti i osvajanje nagrada nekih pojedinaca u ovim oblastima, kao i u oblastima istorije, matematike, astronomije, menandžmeta ili za životno delo. Na ličnom nivou ovaj aspekt najviše utiče na osobe sa podznakom u Lavu, Strelcu i Ovnu i daje im mogućnost uspeha.

Ponedeljak 14. avgust je obeležen Mesecom u znaku Bika, tako da je pažnja usmerena na materijalne stvari, zaradu, hranu, imovinu, ili na nešto kreativno.

Mesec je ovde egzaltiran i povećava izdržljivost, praktičnost, strpljenje, snažne emocije i potrebu za užicima (u hrani, u kupovini, u lepoti i umetnosti). Mesec najpre pravi trigon sa retro Merkurom u Devici, zatim sekstil sa Neptunom u Ribama, potom kvadrat sa Marsom u Lavu, pa sekstil sa Venerom u Raku i trigon sa Plutonom u Jarcu. Produktivnost i uspeh u nekoj realizaciji mogu očekivati uglavnom svi, naročito oni sa podznakom u Biku, Devici, Jarcu, Raku, Ribama i Blizancima. Ali, neke probleme zbog tvrdoglavosti, samopopustljivosti, egoizma, posesivnosti ili gramzivosti mogu imati pojedine osobe sa podznakom u Biku, Lavu, Ovnu ili Škorpionu.

Utorak 15. avgust je obeležen opozicijom između Venere u Raku i Plutona u Jarcu te daje sukobe i svađe, a možda i fatalne događaje zbog ljubomore, opsesivnosti i prenaglašenih strasti ili mržnje.

Obzirom da je ovaj aspekt i pod uticajem kvadrata između Meseca u znaku Bika i Sunca u znaku Ovna, ovo sve naglašava i povećava sukobe u muško-ženskim odnosima, u porodičnom i bračnom životu, sa roditeljima, precima ili autoritetom. Sukobi nastaju uglavnom zbog materijalnih razloga, nerazrešenih imovinskih pitanja i nasledstva, dugova, kredita i sl. i naglašavaju se već pomenute negativnosti kao što su posesivnost, gramzivost, tvrdoglavost, egoizam, potreba za kontrolom pa i ucenom (emotivnom ili materijalnom). Određene probleme mogu imati Rakovi, Jarčevi, Škorpioni, Bikovi,Vage, pa i Ovnovi, a neznatni ili manji uticaj Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe.

U sredu 16. avgusta Mesec je u Blizancima i pravi kvadrat najpre sa Merkurom u Devici a zatim sa Neptunom u Ribama i na kraju sekstil sa Marsom u Lavu.

Ovo daje naglasak na povećanje nekih problema i nesreća u saobraćaju, kako u drumskom (Merkur u Devici), tako i u vodenom (Neptun u Ribama) ili vazdušnom (Mesec u Blizancima). Ovde mogu nastati i svi ostali već pomenuti problemi koje retrogradni Merkur može doneti, jer Mesec je u Merkurovom  znaku Blizanaca, tako da svi oni sa podznakom u Blizancima, Devici, Ribama, pa i Strelcu mogu imati neke nezgode ili neprijatnosti u saobraćaju, sa transportom, poštom, dokumentima, dogovorima, kašnjenjem nečega ili nekoga itd. Ovi aspekti traže strpljenje, pažljivost i oprez na ulici i u saobraćaju. Dobar aspekt Meseca sa Marsom u Lavu naglašava hrabrost i strast, dobar je za uspeh u nekom sportu npr, zatim opisuje uspešne operacije ruke ili noge, kraće puteve i lep provod na njima osobama sa podznakom u Ovnu, Lavu, ili Blizancima.

Planetarni aspekti u ovih sedam dana ipak najviše ukazuju na neka ugodna dešavanja, na lep provod i zabave na putovanjima, prvenstveno u odmaralištima i letovalištima na morskim obalama, na javnim mestima, na nekim nastupima, koncertima i kulturnim dešavanjima, što je i normalno, jer avgust je period kada je udarna sezona godišnjih odmora, ali ima mogućnosti i za neka uspešna poslovna ostvarenja. Obzirom da Sunce koje je u sedištu u znaku Lava pravi dobre aspekte sa hronokatorima (Jupiterom i Saturnom), ovaj period može biti posebno uspešan za osobe sa podznakom u Lavu, a takođe i u Strelcu, Ovnu i Vagi, ali i za sve koji natalno imaju ove dobre aspekte Sunca.

 

 

Prethodni tekst-> Astro prognoze od 27. 07 do 03. 08. 2017  

 

Pridružite nam se-> Budi deo Lips&Heels-a!  

 


 

Autor teksta:

 

Vesna Lazić profesionalni astrolog i astroterapeut iz Beograda. Na astrološkom Institutu Johanes Kepler diplomirala 2011. godine, sertifikaciju ISAR CAP medjunarodnog profesionalnog astrologa stiče 2013. godine, a status Astroterapeuta 2014. godine.

Link profila na sajtu profesionalne astrologije-> Vesna Lazić

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar