Astro prognoze od 12. do 19. jula 2017. godine

Pun Mesec prošlog vikenda, tačnije u nedelju 09. jula i njegovi nepovoljni aspekti sa Plutonom (konjunkcija), zatim opozicija sa Marsom iz Raka koji tu nema dobro dostojanstvo i potom opozicija Sunca i Plutona koja se dešavala u ponedeljak 10. jula doneli su kod mnogih neka nepovoljna dešavanja ili neke otežavajuće okolnosti kako na mundanom nivou, tako i na ličnom nivou. Sve to se odigravalo preko ose Raka i Jarca, pa su osobe koje imaju podznak ili neke lične planete u ovim znacima bile posebno na udaru. Na ličnom nivou su se pokrenuli neki porodični sukobi materijalne ili imovinsko posedničke prirode, svađe oko nasledstva, a usled neke unutrašnje tenzije ili bolnog osećaja gubitka, mogle su isplivati na površinu i neke dugo potiskivane emotivne povrede i boli, kao i potreba da se neke stvari rasčiste.

Suštinski, dominirale su borbe za prevlast, potrebe da se demonstrira moć i sila, kao i potrebe za kontrolom i potčinjavanjem slabijih. Naišlo je vreme sukoba svetla (Sunce) i tame (Pluton), vreme suočavanja moći i nemoći – života i smrti i potreba da se neke stvari (ljudi ili okolnosti) suštinski i korenito promene ili odstrane na ovaj ili onaj način, što objektivno rezultira i određenim gubicima. Neke osobe su pod ovakvim tranzitima mogle izgubiti neku blisku osobu ili člana porodice, a u najblažioj varijanti ovo se ipak ispoljilo kao generacijski jaz i svađe.

 

 

 

FOTO: naturesastrology.com

 

 

 

Velika tenzija ovih aspekata, unutrašnja tenzija, nervoza i elektricitet u vazduhu polako kreće da jenjava u sredu 12. jula popodne ulaskom Meseca koji je glavni signifikator opšte atmosfere u znak Riba. Polako počinju da se smiruju uzavrele strasti, nastupa potreba za povlačenjem i tišinom, prikupljaju se energija i preostali resursi da se donesu neke bitne odluke i da se ide dalje.

Dobar aspekt za to je dolazeći aspekt sekstila između Merkura i Jupitera koji se dešava u petak 14. jula uveče i ima uticaja sve do ponedeljka 17 jula. Uticaj ovog aspekta pre svega daje dobre okolnosti za putovanja u inostranstvo, za kretanje na godišnji odmor, za poslovna putovanja i saradnju sa strancima, za uvoz – izvoz robe, za sklapanje raznih dogovora, ugovora i partnerskih poslova, zatim za učenje, spremanje ispita i pisanje radova, za dobijanje boravišne i radne dozvole u inostranstvu, kao i za sve vrste javnih nastupa ili prisustva raznim kulturnim dešavanjima i manifestacijama (Merkur u Lavu, Jupiter u Vagi). Ovakva postavka Merkura u prirodnom 5. polju Lava i Jupitera u 7. znaku Vage koja opisuje ravnotežu, balans, naglašava toleranciju i nalaženje mirnih rešenja može se iskoristiti i za sva pomirenja i dobra razrešenja eventualnih sukoba u partneskim, ljubavnim i bračnim odnosima. Ovaj aspekt takođe govori o nekim promenama postojećih planova i pravaca ili o prilagođavanju nekim iznenadnim situacijama, naročito za vikend (subotu i nedelju 15. i 16. jul), jer je Mesec koji opisuje promene i generalno raspoloženje tada u kardinalnom i pokretačkom znaku Ovna.

 

U ponedeljak 17. jula ulaskom Meseca u znak Bika opštu atmosferu boji potreba za sigurnošću, udobnošću i uživanjem koju može poremetiti loš odnos Venere i Neptuna i dovesti do gubitka ili krađe novca, novčanika, torbe, prtljaga ili neke druge lične vrednosti (Naročito Bikovima u podznaku). Mogu se napraviti i neki preterani troškovi usled nekog nesporazuma, neinformisanosti, zaboravnosti ili propusta. Takođe, neki će nepromišljeno, možda pod uticajem alkohola, narkotika, nečijih lascivnih reči i lažnog udvaranja da uleti u tajnu paralelnu vezu (Venera u Blizancima), a oni koji već jesu u nekim tajnim paralelnim vezama mogu biti razotkriveni, jer ovaj aspekt govori o nepoverenju i nerazumevanju u emotivnim vezama, kao i o skrivanju pravih misli i namera u odnosima, laganju drugih ili pak samih sebe. Osobe sa podznakom u Biku i Vagi čiji je Venera vladar i oni koji natalno imaju ovaj napeti aspekt između Venere i Neptuna imaće u ovom periodu naglašenu potrebu za nekim svojim ličnim ritmom i načinom života. Pod uticajem ovog aspekta koji remetiti takve potrebe i izaziva osećaj da ih svakodnevnica nadvisuje, da ih opterećuju i iscrpljuju neki teži fizički napori ili bavljenje rutinskim, banalnim, svakodnevnim poslovima biće nervozniji i razdražljiviji (Venera u Blizancima), može im pasti imuniteta,biti podložniji infekcijama respiratornog trakta ili alergijama.

 

U utorak 18. jula na nebu biće aktivan loš odnos Marsa u znaku Raka i Urana iz Ovna, što daje veliki emotivni naboj, bes, histeriju, eksplozivnost, neke nepovoljne okolnosti, sukobe i borbe u okviru doma, porodice i okruženja. Ovo je možda fatalna reakcija (ili reaktivacija), poslednji trzaj nekog pojedinca koji je imao u prethodnom periodu (tačnije nedelju dana pre) neki sukob unutar svoje porodice, genetike, možda čak i države, to je osoba koja je izvesno pretrpela neku povredu ili je neko ko je tada potisnuo sav taj bes, tugu ili očaj. Sada to eskalira, a ova osoba nespremna za bilo kakav kompromis ili saradnju, sada je ogorčena na neke stvari ili osobe koje za nju predstavljaju određenu “nepravdu”, ispunjena je gnevom i zlovoljom i izvesno je da može da povredi i sebe i druge oko sebe. U ovom periodu u lakšim oblicima dejstva ovog aspekta biće povećana unutrašnja uznemirenost, nervoza, netaktičnost, pucanje nerava, nagla promena planova i ciljeva, a u težim oblicima može doći do nasilja u porodici, ubistava i samoubistava, terorizma, eksplozija, požara,  nesreća, stradanja od udara groma i sl.

 

U utorak 18. jula u kasnijim večernjim satima formira se i sjajan aspekt trigona između Venere u Blizancima i Jupitera u Vagi, aspekt koji generalno donosi smirenje i mogućnost prevazilaženja bilo kakvih dualnosti i sukoba. Ovo je aspekt koji će naročito osobama sa podznakom u Biku, Vagi, Strelcu i Ribama dati osećaj zadovoljstva i lične vrednosti zbog ispunjenja ličnih očekivanja vezanih za odnose, komunikaciju, ugovore, putovanja, umetničke nastupe, uspešne modne revije, ili dodeljivanja raznih priznanja i nagrada. Ovo je aspekt koji daje sposobnost uživanja u unutrašnjoj i spoljnoj lepoti, sposobnost da se privuče u život ono što se želi ili da se kreira neki vid lepote koji može da se podeli sa drugima. Takođe, daje i mogućnost za neku vrstu preterivanja u hedonizmu ili trošenju, nekima će doneti mogućnost lagane zarade ili bitno veći priliv novca, neki će dobiti jako lepe, skupe i kvalitetne poklonene, a neki mogućnost da ostvare neku svoju viziju ili san. Takođe, osobe sa podznakom u Blizancima, Strelcu, Vagi, Biku i Ribama mogu započeti neku novu ljubavnu vezu, avanturu ili aferu, jer Venera je ipak prethodnog dana bila u nepovoljnom aspektu sa Neptunom.

 

U sredu 19. jula se formira egzaktni trigon između Merkura u Lavu i i Saturna u Strelcu i obzirom da i Mesec ulazi u Merkurov znak Blizanaca, ovo je dan u kojem može da se obave i završe razni već započeti poslovi, dogovori, ugovori, bilansi, trgovački poslovi i sl. Aspekt daje dobru organizovanost, praktičnost, odgovornost, ozbiljnost i razumno sagledavanje svih situacija. Osobe koje su Lav na podznaku mogu na dobar način javno da iznesu svoje mišljenje, da naprave dobre ugovore, da ispune neka obećanja ill pokrenu neke dugoročnije odnose, poslove i partnerstva. Osobe sa podznakom u Strelcu mogu publikovati neke svoje reči, izdati knjigu ili realizovati neke svoje dugoročne planove i ideje, a oni sa podznakom u Ribama mogu biti na nivou posla i radnog mesta najuspešniji, neki će dobiti stalan posao a neki će sklopiti dobre i dugoročnije ugovore.

 

Sve u svemu ovo je period prepun dešavanja, velike tenzije, ali i velikih mogućnosti. Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) su najviše na udaru, sa izuzetkom Vage koja je u nešto povoljnijim okolnostima. Velike tenzije će imati i oni sa podznakom u Škorpionu i Vodoliji. Povoljne okolnosti imaju i oni sa podznakom u Strelcu, Biku i Vagi, u Devici pa i Ribama. Oni sa podznakom u Blizancima su najveseliji i najrazigraniji i imaju mogučnosti za puno izlazaka, susreta, smeha i zabave.

 

Pročitajte i: Gde je tvoja Venera? 

 


 

Autor teksta:

 

Vesna Lazić profesionalni astrolog i astroterapeut iz Beograda. Na astrološkom Institutu Johanes Kepler diplomirala 2011. godine, sertifikaciju ISAR CAP medjunarodnog profesionalnog astrologa stiče 2013. godine, a status Astroterapeuta 2014. godine.

Link profila na sajtu profesionalne astrologije-> Vesna Lazić

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar