Astro prognoze od 27. 07 do 03. 08. 2017

U ovoj sedmici od planetarnih aspekata očekuje nas već prvog dana (27. jula) konjunkcija Sunca i Marsa i u nedelju 30. jula sekstil Venere sa Uranom. Takođe, značajne promene donosi i prelazak Venere iz znaka Blizanaca u znak Raka u ponedeljak 31. jula.

Konjunkcija Sunca i Marsa u znaku Lava 27. jula još više rasplamsava želje, entuzijazam i hrabrost, posebno kod onih sa podznakom na prvim stepenima znaka Lava, Ovna i Škorpiona.

Ova snažna energija koja želi nešto da ostvari i dosegne svoj cilj je već pokrenuta u prethodnom periodu najpre ulaskom Marsa u znak Lava, zatim ulaskom Sunca u svoje sedište u znak Lava i Mladim Mesecom. Mlad Mesec (spoj Sunca i Meseca) u nedelju 23. jula je najavio nove početke i preusmerenje na nešto sasvim novo i drugačije, ali konkretnu inicijaciju i smer gde će nešto da se preduzme i pokrene, najverovatnije daje upravo Marsov spoj sa Suncem.

Ova konjunkcija kada govorimo o nekoj opštoj, mundanoj atmosferi pokreće snažnu volju i ambiciju za radom, stvaranjem i kreativnošću, takođe uvećava optimizam, strastvenost, snagu erosa i potrebu za osvajanjem i postizanjem velikih i značajnih ciljeva. Ali, sama konjunkcija je mnogo benefičnija za Marsa i za osobe sa podznakom u Ovnu i Škorpionu, jer Mars sada prima Sunce na sebe koje mu daruje svest (ili svesnost) i jasnoću.

Znači, osobe koje imaju podznak (ili Ascedent) na početnim stepenovima Ovna i Škorpiona imaće još više volje i samopouzdanja, biće organizovanije, srdačnije, plemenitije i kreativnije da ostvare neke svoje životne želje i ciljeve. Ovo su svakako neka velika očekivanja i snažna želja za isticanjem, priznanjima, poštovanjem, divljenjem i slavom.

Osobama sa podznakom u Lavu ova konjunkcija je u 1. polju i njihov vladar (Sunce) udružen sa Marsom može u pozitivnom smislu i sa pozitivnim natalnim odnosom ovih dveju planeta dati im potrebu i mogućnost da započnu nešto sasvim novo vezano za dom, porodicu ili privatni posao. Neki će imati potrebu da potpuno reorganizuju svoj život u nekom novom pravcu, (Škorpion im je u 4. kući) ili će pak da pokrenu nešto vezano za inostranstvo, otići da žive u inostranstvu, neki će dobiti neku novu viziju, inspiraciju ili spoznati svoju životnu misiju, a drugi će dobiti želju za učenjem i studiranjem ili će upoznati nekog sjajnog i poznatog učitelja (znak Ovna im je u 9. kući).

Osobama sa podznakom u Ovnu ova konjunkcija je u 5. kući koja se odnosi na ljubav, zadovoljstva, uživanja, kreativnost, sport, umetnost, hobije, decu, zabavu, godišnji odmor, te će mnogi imati neka aktivna dešavanja upravo u ovim oblastima u narednom periodu.

Ove osobe u ovom trenutku postavljaju sebi velike ciljeve i imaju potrebu da budu glavni, prvi, viđeni i zapaženi, jer njihov vladar želi da dosegne Sunce. To je svakako i dosežno ako natalno imaju dobar aspekt ovih planeta, pa će mnogi osvojiti neku titulu ili će se proslaviti (Sunce) u nekom sportu ili u nekoj umetnosti, neki će otići u neko poznato, luksuzno letovalište gde će se sjajno provoditi i zabavljati, nekima će se roditi muško dete i biće presrećni i ponosni zbog toga, a nekima će se prosto intizivirati izlasci, zabave, seksualni život, potreba za zavođenjem i osvajanjem i sl.

Osobama sa podznakom u Škorpionu ova konjunkcija je u 10. kući i one će prevashodno imati potrebu za napredovanjem, možda će stremiti ka nekoj liderskoj poziciji i osvajanju moći ili slave, neki će biti unapređeni na poslu, a kod pojedinih ženskih pripadnika ovog znaka to možde biti i odluka da uđu u brak.

U negativnom smislu i kod onih kojima su natalno Sunce i Mars u lošem odnosu ili kod nižih stanja svesti i primitivnijih ljudi usled povređenog ponosa i ega, može doći do naglašene taštine i arogancije u ponašanju, razdražljivosti, samovolje, netaktičnosti, netolerantnosti, impulsivnosti, neumerenosti, kritičnosti, svadljivosti, rivaliteta, izliva besa, pa čak i do agresivnosti, sukoba i povreda. Na fizičkom nivou to mogu biti jako visoke temperature, infekcije, opekotine, visoki krvni pritisak i problemi sa srcem. Zapravo, ovo i jeste aspekt operacije (Mars) na srcu (Sunce), ili napad na nekog vladara, predsednika ili poznatu i glavnu ličnost, pretnja čelnika nekih država ratom, sukob sa autoritetom, sukob oca i sina, jako visoke spoljne temperature, požari i erupcije vulkana. Zbog svega toga u ovom periodu savet je da budete strpljivi i tolerantni, da ne prenagljujete ni u čemu kako ne biste „sagoreli“ naročito u četvrtak 26. jula. Takođe, potrebno je biti oprezan sa svim zapaljivim i eksplozivnim sredstvima, naročito oni koji poneseni potrebom za zabavom, strastima, žarom neke ili nečije pobede ili pak debakla, jer mogu izazvati povrede ili upasti u neki sukob. Takođe, savetuje se i oprez sa upotrebom vatrometa, baklji i sličnih sredstava koja mogu izazvati požare ili neku nesreću, a neki  rizik može biti i kod upotrebe šporeta, roštilja, kamina i sl.

U petak i subotu 28. i 29. jula nema planetarnih aspekata, iako je naravno sve još pod uticajem opisanih dešavanja i snažne energije koja nas je pokrenula iz znaka Lava.

Atmosferu ova dva dana boji Mesec u znaku Vage, pa nam je pažnja uglavnom usmerena na izlaske, javna dešavanja, emotivne i bračne odnose, bliske partnerske ili poslovne odnose, sklapanje novih veza, dogovora i kontakata. U petak će neneki započeti neku novu vezu, neki će imati uspešne javne nastupe i osvajati nagrade i priznanja (Mesec u sekstilu sa Marsom i Suncem). U subotu će neki sa partnerom ili nekom bliskom osobom otići na put u inostranstvo ili će možda više trošiti na neki luksuz i uživanja, a možda će lenčariti ceo dan (Venera konjunkcija Jupiter), nekima će razum i osećanja biti u sukobu (Mesec kvadrat Merkur), neki će napraviti dugoročnije bliske ili poslovne planove, ući u brak ili ozbiljniju i dužu i stabilnu vezu (Mesec sekstil Saturn i Mesec trigon Venera), dok će neki čak ući i u neke nagle promene i raskide nekih odnosa, partnerstava ili braka (Mesec opozicija Uran). Generalno, Mesečev tranzit u znaku Vage govori o potrebi za mirom, balansom, dobrim ličnim, intimnim i socijalnim kontaktima i daje potrebu za stvaranjem estetskog osećaja, tako da se uglavnom mogu očekivati neka lepa dešavanja.

U nedelju 30. jula Venera pravi sekstil sa Uranom što daje mogućnost za razne iznenadne i neočekivane ljubavne avanture i odnose.

Ljubav može da se rodi na nekom neobičnom mestu, pod neobičnim okolnostima ili sa nekim neobičnim osobama. Ali, moramo se setiti da je Venera pre ovog sjajnog aspekta imala opoziciju sa Saturnom i tada su se neki suočili sa određenim težim problemom i okolnostima, zahlađenjem ili distanciranjem u odnosima, sa nekim odlaganjima ili odbijanjem, što im je donelo patnju i bol zbog takve situacije. Sada im Venera daje priliku da nešto naglo promene na bolje, da se upuste u neka neobična, romantična i posebna iskustva ili da probude u sebi neki poseban zanos i inspiraciju i stvore nešto kretativno i originalno. Osobe čiji je Venera vladar (Vage i Bikovi u podznaku) mogu ovu iznenadnu i posebnu energiju da iskoriste za neko svoje lično zadovoljstvo i sreću – Vage za neki novi odnos, avanturu ili aferu, možda za neplanirani odlazak na put u inostranstvo najverovatnije avionom i sl. Bikovima u podznaku ovo može biti neka prilika za većom zaradim ili promenom posla, za neki dodatnim, unosnim, honorarnim poslom, možda će dobiti neko priznanje, nagradu i sl. Takođe, osobe sa podznakom u Blizancima, Ovnu, Vodoliji, Škorpionu, Lavu i Devici mogu očekivati neka iznenenadna i neobična iskustva koja mogu bar na kratko da im promene svakodnevnicu nekom posebnom avanturom i neočekivanim zadovoljstvom.

U ponedeljak 31. jula Venera iz znaka Blizanaca ulazi u znak Raka gde će boraviti do 26. avgusta.

Venera iz znaka Blizanaca nam je davala potrebu za kretanjem, promenama, komunikacijom i raznim kontaktima, potrebu za jednom sveopštom raznolikošću, veselošću, igrom i šarenilom gde preovladavao mladalački duh. Sada ulaskom u znak Raka osećanja nam se produbljuju, postajemo emotivniji, romantičniji i sentimentalniji. Ovo je period kada će mnogi više vremena provoditi sa porodicom i svoja zadovoljstva, mir i sigurnost nalaziti u kućnoj atmosferi i u porodičnom okruženju. Venera u znaku Raka poprima i veću potrebu za hedonizmom i uživanjem, za nekim bliskijim, intimnijim odnosima, tako da će neki u slobodnom vremenu više lenčariti, neki će se okrenuti uređenju i dekorisanju svog doma, a neki slikanju ili nekom drugom talentu. Venera ovde daje i mogućnost da se neke stvari u porodici izglade ako je bilo nekih nesporazuma, jer ona donosi mir i harmoniju, takođe i povećava plodnost, pa će kod nekih doći i do začeća, a neki će pak početi zajednički život sa partnerom ili nekom dragom osobom. Ovaj uticaj najviše će osetiti osobe sa podznakom u Raku, Jarcu, Vagi i Biku, mada će i osobama sa podznakom u Škorpionu i Ribama ova Venera takođe slati dobre trigonske vibracije i podršku.

U utorak i sredu 1. i 2. avgusta nema planetarnih aspekata i promena, tako da generalnu atmosferu boji Mesec iz znaka Strelca.

Ovo je atmosfera usmerena ka širenju znanja, filozofskih ili duhovnih ideja, zatim ka nekim naučnim dostignućima, ka komunikaciji sa strancima ili ka potrebi za daljim putovanjima (makar i virtuelnim), tako da će neke osobe imati potrebu da pobegnu od svakodnevne rutine. Mesec u Strelcu takođe podstiče plemenitost i neke humane ideje i aktivnosti. Sve te neke potrebe i želje usmerene ka daljinama i prostornim širinama konkretno u utorak samo su ideja, traženje motiva, cilja ili svrhe za nešto, ali više kao priprema i nema konkretne realizaciju, jer Mesec tog dana ne pavi ni jedan aspekt. Ali, zato već u sredu Mesec pravi kvadrat sa Merkurom u Devici pa će neki biti u raskoraku između potrebe za analizom, detaljisanjem, logikom i služenjem i potrebe da se izdignu iznad svakodnevnice ili da nađu smisao u tome. Osobe sa podznakom u Devici, Blizancima i Raku tada mogu biti osetljivije na kritiku, imati potrebu da nešto (ili nekoga) ispravljaju ili da nešto opsesivno sređuju i čiste, što im može doneti nezadovoljstvo, konfuznost, zaboravnost, nervozu ili neke probleme sa disanjem, grlom, alergijske reakcije, ili asmatična gušenja. Ali, zato Lavovi, Ovnovi i Škorpioni mogu ispuniti neke svoje ciljeve (Mesec trigon Mars i Mesec trigon Sunce). Samo pojedini Strelčevi i Ribe mogu biti malo osetljiviji, promenljivog raspoloženja ili mogu imati neki sukob ili raspravu sa partnerom ili nekom bliskom osobom i imati osećaj „žrtve“ (Mesec kvadrat Neptin).

Ovaj period može biti izuzetan i sjajan za sve one koji imaju hrabrost, volju, želju i ambiciju da preduzmu nešto i ispune neke svoje davne želje i ciljeve, ali uz to moraju imati i veliku dozu tolerancije, strpljenja i plemenitosti. Takođe, svi oni koji daju šansu nekim neobičnim predlozima, situacijama ili osobama, oni koji su spremni da odstupe od nečeg uobičajenog, može se reći i „normalnog“ za njihove prilike i dopuste sebi da potpuno spontano iskuse nešto nesvakidašnje, doživeće neko predivno, autentično iskustvo za pamćenje.

 

FOTO: ok.ru

Prethodni tekst-> Astro prognoze od 12. do 19. jula 2017. godine  

 


 

Autor teksta:

 

Vesna Lazić profesionalni astrolog i astroterapeut iz Beograda. Na astrološkom Institutu Johanes Kepler diplomirala 2011. godine, sertifikaciju ISAR CAP medjunarodnog profesionalnog astrologa stiče 2013. godine, a status Astroterapeuta 2014. godine.

Link profila na sajtu profesionalne astrologije-> Vesna Lazić

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

Ostavite komentar