Crni smokey eyes

Verujem da je mnoge strah kada se kaže crni smokey eyes, jer se plašite da ne ličite na pandu ili kao da Vas je neko udario.

Ako pratite sledećih par koraka, nikada nećete pogrešiti.

Počinjemo od pregiba oka. Na četkicu za blendanje uzmemo prelaznu boju i nanosimo je celom dužinom pregiba, sve dok nismo zadovoljni bojom, na manjoj četkici za blendanje pokupimo malo tamniju nijansu od prethodne i nanosimo ispod prve boje. Bitno je da ih na spoljašnjem delu ne spuštate boju ka dole, već da izvučete kao neki zamišljeni v oblik. Ukoliko ne izdužite oko, oči će vam izgledati tužne i jednostavno neće biti lepo. I na kraju, na još manjoj četkici za blendanje pokupite tamno braon, skoro crnu senku i nanosite je ispod prethodne boje celom dužinom pregiba. Ne zaboravite da se posle svake boje vraćate sa prethodnom četkicom da lepo izblendate, da bi se boje lepo stapale i imale lep prelaz.

Sad prelazimo na jedan od najvećih strahova kod šminkanja, a to je CRNA senka.

Pokupimo senku malom pencil četkicom i nanosimo je prvo malo ispod pregiba oka, uzmemo četkicu kojom smo nanosili tamno braon senku i izblendamo crnu senku tako da se spaja sa tom tamno braon. Nju takodje, na spoljašnjem uglu oka, izdužujemo u v oblik. Ako Vam je lakše uzmite selotejp ili bilo šta što će Vam biti vodič za taj v oblik, postavite od donjeg ugla oka ka završetku obrve, a i pomoćiće Vam ukoliko imate problem da Vam se kruni crna senka , jer će padati direktno na selotejp.

Sada, kada ste naneli srnu senku u pregib oka, od ivice do ivice tj od spoljašnjeg dela do unutrašnjeg dela oka i intenzitet boje Vam odgovara, videćete da Vam je u sredini ostao prazan deo. Za taj deo uzećete crni gel ajlajner i naneti ga, lepo izblendati u crnu senku. Potom ćete se vratiti na crnu senku i ravnom četkicom pritiskati na mesto gde ste naneli ajlajner da bi ajlajner ostao u mestu.

Kod ovog izgleda nikako ne smemo zaboraviti donji deo oka .

Najpre ćemo isti crni gel ajlajner naneti na vodenu liniju, ukoliko se dogodi da Vam ajlajner nestane u toku dana, trik je da ga setujete crnom senkom. Koristeći kosu ajlajner četkicu ili ravnu četkicu crnu senku nanesite tik uz donje trepavice, a zatim uzmite pencil četkicu i sve boje koje smo koristili u pregibu, koristimo da izblendamo crnu senku . Znači počnemo od najsvetilije i slobodno je blendajte niže od uobičajnog, zatim tamniju boju tačno iznad ove svetlije i najtamniju tik uz crnu. Kada završite treba da imate lepe prelaze .

Nadam se da ćete probati i da će Vam se svideti. Ukoliko imate nekih poteškoća, možete svratiti do mog instagram profila i videti mali klip kako da postignete ovaj izgled.

Do sledećeg pisanja…

Ivona Dimić

Prethodni tekst->Svakodnevni makeup


 

Ivona Dimić, profesionalni šminker

fb stranica: Ivona MakeUp

instagram: Ivona Dimić 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar