Crno-bela kombinacija

Evo mene opet sa još jednim postom korak po korak, u pitanju je crno-bela kombinacija.

 

 

 

 

Ovde, nažalost, nemam puno senki i raznih boja, pa ću ponovo koristiti Makeup Revolution Iconic Pro 2. Više o njoj možete saznati >>OVDE<< To je jedna paletica koja je skroz super i nije skupa. Mislim da svako može da je priušti i verujte mi, nećete se razočarati. Što se tiče ovog makeup-looka, on nije baš za dan, previše je jak i upadljiv. 

 

Pa da počnemo.

1. Samo moje oko i malo senke pod brojem 4. Vrlo malo, skoro je nevidljiva. Možete je naneti i preko celog kapka, ja sam je stavila samo na mestu pregiba oka.

 

 

 

2. Počinjemo sa svetlo sivom, nijansa pod brojem 7. Nežno nanosimo na mestu pregiba.

 

 

 

 

 

3. Sledeći korak je već korektor. Ja nažalost nemam ni jedan svetli, pa sam iskoristila ono što imam, a to je neki u mojoj boji kože. Poželjno je da bude što više beo, ali možete probati i ovako kao ja. Takodje možete iskoristiti i recimo nyx jumbo pencil u beloj boji, tačnije milk, ili nekoj isto tako svetloj. Ova linija bi trebalo da bude što preciznija, ali ako i ne bude, nema veze. U sledećem koraku definisaćemo liniju.

 

 

 

4. Zatim uzimamo nijansu pod brojem 8, sa nekom što tanjom četkicom i trudimo se da linija ovog puta bude što ravnija. Zatim malo blendamo, tj razmazujemo krajeve ove linije, onaj deo prema obrvi. To možete uraditi istom četkicom ili nekom malom, pljosnatom. Kad smo to završili nanosimo belu senku, bela može biti mat, sedefasta ili sa šljokicama. Nije bitno. Bitno je samo da je bela, meni se malo na slici primećuje korektor, ali uživo to nije tako. Koristim za ovo nijansu iz iste palete pod brojem 9.

 

 

 

 

5. Sledeći korak, nijansa pod brojem 8 na ivicama. Sad već znate gde će otprilike doći ajlajner, i tu izvlačite krajeve, kao što bi izvukle ajlajner. Zatim blendate, tj razmazujete tu istu senku ka unutrašnjosti kapka. Kako bi bolje povezala ove dve boje, ja sam tu jos malo dodala nijansu pod brojem 7, tu negde pre sredine kapka, a odmah do ove tamnije boje. One moraju biti spojene i boje moraju da prelaze jedna u drugu. Ne sme biti jasnih ocrtavanja.

 

 

 

 

6. I zadnji korak je ajlajner. Više o crtanju ajlajnera pogledajte >>OVDE<<

 I ukoliko ne znate koji ajlajner da odaberete pogledajte >>>OVDE<< kakvi sve ajlajneri postoje, možda pronadjete odgovarajući.

Ukoliko volite veštačke trepavice, možete ih zalepiti pre ili posle ajlajnera, izbor je na vama, ja nisam imala, tako da sam stavila samo maskaru. Više o veštačkim trepavicama, kako se lepe i ostalo pogledajte >>OVDE<<.

Sve ovo mi je nešto čudno ispalo na slikama i jedva da sam jednu mogla da odaberem da liči na ono kako izgleda uživo, a to je ona prva slika.

E sad, kada bi ovo sve spojili, onda bi to izgledalo ovako.

Nadam se da sam vam pomogla i da vam se dopao post. Inače, ne nosim ove nijanse skoro nikad, moje omiljene su braon, bež i tako te neke malo toplije. Ipak, znam da je ova kombinacija boja dosta popularna, pa sam rešila da vam pokažem kako ja to radim, možda nekom olakšam.

Toliko od mene u ovom postu. Hvala Vam što me pratite, čitate moje postove i komentarišete. To mi zaista puno znači!

Prethodni tekst-> Zašto nam se puder sija?


Autor teksta: Tijana Bošnjakov     

instagram->makeuptiana

fb stranice: Makeuptiana i Samo kazem

blog->klik

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar