Farbanje Jaja

Svi se radujemo Uskrsu i takmičenju čije jaje će pobediti. Ali, pre toga, jaja bi trebalo ofarbati. Predstavljamo Vam nekoliko tehnika kako možete da ofarabate vaše jaje.

 

 

 

  • Svi  znamo koliko smo kao deca voleli pucketavu foliju. Čim bismo otpakovali proizvod u njoj, odmah bi se bacili na pucektanje. Ovoga puta, foliju ćemo koristiti za bojenje jaja. Sve što Vam je potrebno uz foliju i jaja jesu akrilne boje. Možete ih naći u svakoj bolje snabdevenoj knjižari. Nakon što ste skuvali jaja pustite ih da se ohlade neko vreme. U međuvremenu akrilne boje rastvorite i nanesite na foliju.  Kada su se jaja ohladila, jednostavno pređite jajetom preko folije. Koliko će jaja biti šarena zavisi od Vas.

 

  • Crni luk se još od starih vremena koristio prilikom farbanja jaja. Evo jedan od načina kako ga možete iskorstiti. Ljuske crnog luka iseći na komade. Živo jaje obložiti ljuskom pa staviti u foliju. Nakon što ste uvili jaja jednostavtno ih ubacite u vodu da se kuvaju nekih 12 minuta. Nakon kuvanja, pustite ih da se ohlade, skinite foliju i premažite ih uljem.

 

  • Jaja sa tufnama su postala sve zastupljenija tehnika farbanja jaja kod nas. Proces dobijanja ovakvih jaja je vrlo lak. Nakon što se jaje ohladilo obojite jaje u boju koju želite i pustite da se jaje ohladi. Umutitie belance delimično i četkicom napravitie nekoliko tufni na jajetu. Nakon toga jaje uvaljajte u mleveni mak i pustite da se belance osuši. Nakon što se belance osušilo oduvajte višak maka sa njega.

 

 

  • Trobojna jaja su postala hit u svetu, a za takva jaja nije Vam potrebno mnogo truda. Prvo što treba da uradite je da kuvano jaje stavite u rastvor sa bojom, ali samo do pola. Nakon toga dolijte još malo vode. Voda će dobiti novu boju samim tim i jaje dobija drug sloj, odnosno boju. Nakon ovoga dolijte još malo vode, tačno toliko da se celo jaje potopi. Na ovakav način dobićete neverovatno jaje u tri boje.

 

 

 

 

Mi imamo još puno tenika za farbanje jaja, ali želimo da čujemo Vas. Kako vi farbate jaja? Pošaljite nam i slike (Lips&Heels), a mi ćemo najlepše rado objaviti.

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar