Glossy makeup look

Iskreno, namera mi je bila da ovaj post bude o zabavnom prolećnom izgledu, ali negde na pola šminkanja sam rešila da bude malo neobičan. Ovo nije nešto što možete da nosite svaki dan, ali je zato je veoma zanimaljiv. Kod šminkanja trebate da shvatite da je vaše lice čisto platno na kome Vi stvarate vašu umetnost i da njom iskazujete svoju kreativnost i vašu ličnost. Tako da, ako želite da se našminkakte veselim bojama i plus da dodate sjaj za usta na kapke da dobijete “ mokri” izgled, trebate to da uradite. Možda će vas ljudi čudno gledati, ali na to ne treba da obraćate pažnju, jedino što je važno je da je vama lepo.

A sad, posle ovog kao motivacionog govora, pređimo na to šta nam je potrebno i kako smo dobili ovaj zanimljivi izgled.

Najpre počnite od očiju jer je lakše počistiti ako senke počijnu da vam se krune po licu, jer koristimo jake boje. Stavljamo prajmer na oči ili korektor. Kao  i uvek koristim Aurin korektor Take Care u broju 301 i stavljam preko celog kapka, blendam ga ili prstima ili četkicom. Normalno sve što je tečno treba da setujemo i za to koristim neku neutralnu senku.

 

Za ovaj makeup look koristila sam većinom senke iz Frontcover palate koju sam pre par godina kupila u Sephori i nisam sigurna da li i dalje ima da se kupi u Sehori ili bilo gde drugd. Koristila sam NYX Avant PoP ,ne znam tačan naziv ove palate pošto ih ima više, ali ostaviću slike u daljem tekstu.

 

Na četkici za blendanje nanela sam maslinasto zelenu boju i sa njom sam išla od sredine pregiba kapka ka spoljašnjem delu i nanosila sam je sve dok nisam bila zadovoljna kako izgleda. Na istu tu četkicu iz NYX palate sam pokupila malo jaču zelenu boju i nanosila na isto mesto gde i prethodnu senku. Pošto smo sa ove dve senke išli samo od polovine pregiba kapka ka spoljašnjem delu, sada ćemo na manjoj četkici za blendanje pokupiti šljokičastu kaki zelenu boju iz NXY palate ( znam loša sam u objašnjavanju boja) i nanositi u suprotnom pravcu nego prethodne dve boje, znači od sredine pregiba ka unutrašnjem uglu. Ukoliko želite da sve boje budu živopisne, kada pokupite senku na četkici prsnite malo fixatora, ja sam koristila MAKE UP FOREVER fixator. To možete da uradite sa svakom sledećom senkom koju budemo nanosili. Naravno, vratite se na prethodnu četkicu koju ste koristili i bez dodavanja senki lepo izblendajte prelaz iz tamno zelenih u svetlo zelenu, da ne bude očiglednog prelaza. Zatim, na novoj četkici za blendanje pokupite teget senku i nanosite je u spoljašnji deo oka i blendajte da se lepo stapa sa zelenkastim senkama na pregibu i spoljašnjem delu oka. Pošto nisam bila zadovoljna kako izgleda samo sa teget senkom,  na istoj četkici pokupila sam ljubičastu senku, kao što sam već rekla ostaviću slike senki da možete da vidite koje su to tačno boje. Ljubičastu senku  sam nanela uz samu ivicu spoljašnjeg ugla oka, da imamo lep prelaz iz ljubičaste u teget. Na ravnoj četkici pokupila sam tirkiznu senku koju sam poprskala sa fixatorom i tu senku sam nanela na ceo kapak. A u uglovima oka sam stavila belu šljokičastu senku . Nanela sam maskaru MAYBELLINE Colossal  Go Extrime. Naravno, Vi možete ovde završiti sa senkama, možda dodate alajner i završiti lice. Ja da bi ovaj makeup look bio zanimljiviji dodajem sjaj za usta na kapke. Sjaj na oči dodajemo tek na kraju kad završimo celo lice.

 

 

Sad prelazimo na lice.

Kao puder sam koristila MAKE UP FOREVER ultra Hd, nanela sam ga beauty blenderom. Za korektor sam koristila L.A. Girl pro concelar u boji Creamy Beige. Setovala sam sa Laura Mercier puder u prahu. Ovaj put sam radila konturianje sa kremastim proizvodom ali blago, takodje sam koristila L.A. Girl pro conceal samo u boji Toast.  Ono što je zanimljivo, pošto sam želela da ovo bude “mokar” izgled, nisam setovala celo lice sa puderom u prahu. Jedino praškasto što sam koristila je hajlajter i to od The Balm Mary Luminizer. Njega sam nanela tako što sam ga pokupila na četkicu i četkicu poprskala sa fixatorom da dobijem taj intezivniji izgled. Nanela sam ga iznad jagodica, na nos i na kupidonov luk, iznad usana i iznad najviše tačke obrva. Rumenilo nisam koristila.

 

 

 

 

 

 

 

Na usne sam samo nanela Essence providan sjaj.

Taj isti sjaj sam pokupila sa ravnom sintetičkom četkicom i polako nanosila po kapku. Znači, ne da razvlačite, jer samim tim razmazujete sve boje ispod, nego polako tapkajte. Ako Vam je lakše ne morate četkicom, nego pristima lagano tapkajte svuda gde imate senku i tako dobijate taj glossy “ mokri “ izgled. I da ovaj put nema veštačkih trepavica.

Nadam se da se i Vama sviđa ovaj izgled koliko i meni. Opet kažem možda nije nešto što možete nositi svaki dan, ali je zanimljivo i drugačije. Izbacite sjaj dodajte, trepavice i alajner i eto šarenog prolećnog make up looka.

Do sledeceg pisanja…

Ivona Dimić, profesionalni šminker

fb stranica: Ivona MakeUp

instagram: Ivona Dimić 

Prethodni tekst: Glitter smokey eye

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

Ostavite komentar