Svet oko nas

Sve je više poslova koji se nude preko Infostudove aplikacije Poslonaut. U odnosu na maj 2017, u maju ove godine bilo je četiri puta više oglasa, i više nego dvostruko prijava. A podaci za prvih 15 dana juna pokazuju da je broj ponuđenih poslova porastao za skoro pet puta u odnosu na ceo prošlogodišnji jun. Na polovini juna ove godine bilo je skoro isto prijava za oglase kao u celom junu 2017.

Rekonstrukcijom objekta Male stražare, koja se od strane Astronomskog društva koristi kao Opservatorija, završena je prva faza uređenja Hornverka, dela Petrovaradinske tvrđave, koji je pokrenula EXIT fondacija u saradnji sa kompanijom NIS i uz podršku Grada Novog Sada. Obnova Male stražare je rađena pod direktnom supervizijom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada po čijem projektu su izvedeni sveobuhvatni konzervatorsko-restauratorski radovi. Opservatorija se nalazi u neposrednoj blizini Komunikacione kapije, na samom prilazu Hornverku i predstavlja važan objekat od kulturnog značaja, čijom će se obnovom doprineti ponudi celokupnog kompleksa Petrovaradinske tvrđave, kao i turističkoj ponudi Novog Sada.

Drskost. Baš bezočnost. Tek onako. Nekada, na gradskoj obali, bitno je reći, sa ove starije gradske strane, nadomak šljunkare i pristaništa. Tamo gde su dremale barže, šleperi, korita, groblje čelično rečnih kitova. Na pet minuta hoda odatle, po prašnjavoj stazi, dakle dalje od kanalizacionog odvoda, na stepeništu koje se spušta do vode.

Direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković, dobitnik je prestižne nagrade za najveću inovaciju u obrazovanju koja joj je uručena na WEBIT Europe 2018. Festivalu koji se održava u Sofiji. Reč je o jednom od najprestižnijih evropskih događaja koji svake godine okuplja globalne poslovne lidere, najbolje rukovodioce kompanija i najperspektivnije osnivače iz sveta preduzetništva.