Intervju

Kad uplovite u svet nakita brenda „Koko Daš” osetićete kao da ste na nekom čudnom mestu iz bajke gde je magija stvorena od perlica, čipke, šljokica, svile, tafta, štofa, a sve isprepleteno vezom. Magične ideje, vešte ruke, puno rada Mine Miladinović i Maje Ranisavljev, koje stoje iza brenda „Koko Daš” dokaz su da treba verovati u svoj rad i da je to jedini, pravi put ka uspehu. Mina je po struci arhitekta, ali već nekoliko godina radi i pozorišnu scenografiju i kostime, dok je Maja kostimograf po struci, ali se bavi i modnim dizajnom, ilustrator je i modelar.

U radionici sestara Gabrijele i Ildiko Berkesel uz puno rada, ljubavi i posvećenosti nastaju čarobne torbe marke „Berkesel”. Nakit od tkanine i metala je bio prva stepenica u njihovom poslovnom razvoju, a kao inženjeri tekstilne industrije ove bliznakinje su odlučile da šiju torbe, koje su ubrzo našle put do kupaca i postale deo prepoznatljivog brenda. Torbe ćete prepoznati po elementima „vintage” stila, starim kopčama,  raznim kombinacijama boja i rađene su u više veličina.

Njeno ime krase brojne nagrade. Na muzičkoj sceni pojavila se 2002. godine, albumom Trenutak istine . Prvi singlovi su je doveli na prva mesta na top listama. Sarađivala je sa brojnim eminentnim imenima hrvatske muzičke scene zahvaljujući prepoznatljivom vokalnom interpretacijom. Jedan od saradnika bio je i Jacques Houdek, čiji je rezltat sjajna balada Kao kazna Božija koja se našla na drugom studijskom albumu Moj svijet . Slede brojne nagrade na raznim manifestacijama koje su joj i potvrda da je moguće ostvariti svoje snove. Za naš portal Ivana Kindl.

 

 

Pavle Nećakov iz Zrenjanina je kroz porodičnu proizvodnju „Rush stuff/Pleteni proizvodi” nastavio tradiciju stvaranja proizvoda od rogoza. Ovaj zanat se prenosi s kolena na koleno i da bi se savladao potrebni su ogromna ljubav i želja za radom, a Pavle je treća generacija koja neguje ovaj ručni rad. Papuče ovih vrednih majstora i zaljubljenika u rogoz obišle su svet od Engleske, Grčke, Nemačke, Španije do Amerike, a sarađivali su  i sa pozorištima, dizajnerima, bili deo modnih revija.