Kuhinja

Nešto bi slatko, čokoladno da ti pamet stane, sočno, toplo, odmah i sad? Ima i to. Ne mora da se naruči, kupi. Ne sprema s strepnjom - da li će uspeti, narasti, zagoreti ili razočarati. Ekonomično je i izdašno. Izgleda zanosno, svakog će zadiviti.

Kako sam prošle nedelje pisala o dolasku proleća i detoksikaciji organizma, mislim da je dobro i da podelim neke ideje i recepte koji mi pomažu da zdrava ishrana ne bude mučenje i u kojima zaista mogu da uživam bez griže savesti.  Još jedan važan uslov koji ta jela moraju da zadovolje jeste da se spremaju brzo, jer uprkos tome što volim da se bavim hranom, izbegavam da provodim mnogo vremena u kuhinji izuzev u retkim i posebnim situacijama.

U sezoni smo medenjaka i čašćavanja. Nema ko se nije ovo godine osladio novogodišnjim keksićima, ukrasio jelku i kuću mirisnim šarenim kolačićima.

 

Imajući u vidu da su praznici u toku, evo nekoliko jednostavnih trikova kako da ukrasite kolače ili torte. Praznična trpeza zaslužuje jedinstvenu dekoraciju, a trikovi za dekorisanje poslastica su praktični i na dohvat ruke.