Psihologija

Ne živimo u gradu. Naš New York smješten je sat vremena od velike metropole zvane Zagreb. Volim ga zvati predgrađe, iako je to naselje u kojem puno više dominira selo nego sam grad. 

O konceptu sreće i blagostanja se nikada nije više govorilo nego danas i poslednjih nekoliko godina. Mnogi teže da budu srećni, podižu svoju motivaciju pišući po društvenim mrežama inspirativne citate i na taj način dokazuju sebi i drugima da su zaista srećni, da umeju da uživaju ili da se dobro zabave.

Klutna serija Seks i grad, još uvijek drži nos visoko i ima svoju dozu slave i pažnje, iako se prestala snimati 90-ih godina prošlog stoljeća. Filmovene računam.

 

Da li ste se vratili sa letovanja i osećate setu i blagu melanholiju? Možda i neku čudnu vrstu umora i imate osećaj da vam je potreban još jedan odmor, sabiranje utisaka i adaptacija na povratak kući? Ako vam je ovo poznato niste usamljeni. Većina ljudi nakon odmora oseća blago sniženo raspoloženje i ima teškoće da se brzo vrati svojim obavezama i svakodnevnici.