Put oko sveta

Opens Youth Fair odavno je stasala u ozbiljnu manifestaciju oko koje se planiraju sve ostale obaveze. Staro jezgro grada sada je zona koja okuplja sve što je prosečnom, mladom turisti potrebno – od zabave, festivala, preko bazara suvenira i umetničkih predmeta i kupovine, pa sve do ekstremnog uzbuđenja. A u samom srcu svega je mala zona predaha i zabave u prostorijama OPENS-a.

Ukoliko vas magistralni put nanese negde između Požege i Užica, tačnije 13km od Užica, obavezno svratite u Zlakusu. Mnogobrojne tezge s raznobojnom grnčarijum koje ćete zapaziti, nisu tu slučajno. Ovo je selo koje gaji tradiciju izrade specijalnih posuda od gline, kakve se retko nađu a u brdu, iznad, krije se pravi dragulj speleologije! To je tek početak...

 

Često se s nekom novom informacijom i sami iznenadimo, s koliko fascinantnih događaja, znamenitosti i legendi obiluje naša istorija. U trećem nastavku serijala priča "Sasvim prirodna Srbija" pažnju ćemo pokloniti upravo mestima kojima je nepravedno oduzeta, tvrđavama manje ili potpuno nepoznatim širem stanovništvu naše zemlje. Zemlje u kojoj se po kvadratnom kilometru nalazi najveći broj izvora i spomenika kultura iz najstarijih vremena ove ili drugih civilizacija.

 

 

Maj je vreme kada se mnogi odlučuju kada i gde će provesti godišnji odmor. Agencije su odavno postavile svoje ponude, a za one koje vole da idu u sopstvenom aranžmanu predlažem da na vreme krenu da razmišljaju i osmisle svoje letovanje za pamćenje. Evo nekih smernica koje vam mogu pomoći u tome.