Ukoliko ste porodica s decom, planiranje putovanja nije baš prosta matematika, to se uvek nađe mnogo nepoznatih i poprilično uslova. Pogotovu kada treba uklopiti budžet, raspored spavanja, obedovanja, parking, blizinu centru ili znamenitosti.

 

Vacation rentals, ili stan na dan koji se izdaju u turističke svrhe, su pravi spas, pogotovo za city break putovanja.

 

Porodicama uvek treba mesta, kada se otputuje živeti makar i privremeno u istom prostoru je pravi izazov. Hotelske sobe s većim brojem ležajeva koštaju više, pri tom, retki su oni koji vam nude odvojene prostorije, kvadrature iznad 25 kvadrata.

 

Obroci u određeno vreme, za malu decu su teško dostižni, predstavljaju na kraju obavezu na koju jedva stižete. U sobi, ne možete da spremite najčešće ni najjednostavniju užinu, podgrejate mleko.

 

Iznajmiti stan od vlasnika, a najčešće se nađe odlična ponuda preko Booking.coma ili sličnih siteova, je višestruko jeftinije. Pri tom, bićete u komforu koji je makar jednak onom na koji ste navikli kod kuće, a vrlo često je i veći. Moći ćete da na miru odmorite dok vam mališan spava, imate svoju privatnost kada putujete s tinejdžerima, operete veš, spremite ručak ili jednostavno popijete domaću kafu na miru.

 

Ovakav smeštaj često vam nudi i parking mesto, vlasnici će vas uputiti na najbolje restorane, znamenitosti koje trebate videti, markete i pijace gde ćete se jeftino i brzo snabdeti. Ono što je poseban ugođaj je što kada ovako odsedate, počinjete da se osećate kao jedan od lokalaca, manje kao turista. Deluje da vi zapravo tu stanujete, niste samo u prolazu i ovo daje drugačiju perspektivu putovanju.

 

Sledeći put kada planirate putovanje možda vam izbor padne baš na jednu ovakvu isplativu a komfornu opciju smeštaja.

 

Author: Jasna DrenovacWebsite: http://goo.gl/dGi7nUEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pišem, jer se drugačije ne može. Slavim svaki nerođendan, uz malu izvrnutu tortu, u društvu aždaja poeta! Ozbiljno navučena na medena srca, Čehova, Harmsa, decu i pse koji ništa ne slušaju.