Došlo je i to doba godine kada svi polako razmišljamo gde ćemo na odmor. Neko se odlučio za Grčku, neko će u Crnu Goru, a neko možda i u Španiju. Ukoliko volite sunce, zabavu i dobru istoriju, Italija može biti idealno mesto za Vaš odmor. Danas Vam predstavljmo ostvra u Italiji koja Vas mogu oduševiti.

 

Sicilija

Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru i jedno od najgušće naseljenih. Sicilija je ostrvo bogate i jedinstvene kulture, posebno u umetnosti, kulinarstvu, arhitekturi, pa čak i jeziku. Na Siciliji postoje četiri regionalna parka prirode i više prirodnih rezervata i ostalih zaštićenih područja. Na severnom delu obale, pomalo divljem i neistraženom, uživaćete na prelepim plažama, u simpatičnim primorskim mestima.  

     

sicilija

 

Lamepdusa

Lampedusa je najveće ostrvo italijanskog arhipelaga Pelagi u Sredozemnom moru i ostrvo koje je bliže Africi nego Siciliji. Lampedusa je najjužnije ostrvo Italije i ovo ostrvo je poznato po brojnim lepotama od kojih se između ostalih izdvaja predivna Zečju plaža.         

 

 

lamedusa

 

Stromboli

Stromboli je najsevernije ostrvo italijanskog arhipelaga Lipari u Tirenskom moru pored Sicilije. Stromboli je i ime istoimenog vulkana koji je uz Etnu jedini aktivni evropski vulkan, ukoliko se izuzme Island. Zadnja erupcija dogodila se ne tako davne 2009. godine, a za sve eko-entuzijaste, ovo je destinacija koju jednostavno morate videti.      

     

stromboli

 

Procida

Procida je jedno od Flegrejskih ostrva smještenih u Napuljskom zalivu, smešten između rta Misena i ostrva Ischia. Procida, kao i obližnji Napulj, ima izuzetno bogatu istoriju koja seže od antičkih vremena. Raznolikost ostrva je toliko privlačna, da ćete se sigurno vratiti.    

   

procida

 

Da li ostajete pri Vašem izboru za odmor ili će Italija ipak biti vaš izbor?

 

Author: Ivan NastićEmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Apsolvnet sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Obožavam fotografiju, tako da se želja za putovanjem sama nameće.