Roditeljstvo

U nedelju su bile Materice, porodični praznik srpskoj tradiciji gde simboličnim vezivanjem deca učvršćuju svoju ljubav prema mamama, koje im podariše život i sve bi učinile za njih. 

Zima je godišnje doba kada se puno toga promeni. Kada dođe na red tih nekoliko meseci hladnoće, temperatura ispod nule, snega, vetra obično nam se promeni i stanje psihe. Ljuti smo na smrznuti nos i gomilu slojeva odeće. Nadamo se da baš ova zima neće biti toliko hladna. I prihvatamo i mirimo se sa činjenicom da nećemo izlaziti iz kuće bez da to zaista moramo do proleća.

Za roditeljstvo ne postoji lak put, nema jednostavnih opcija koje biramo i savršen roditelj ne postoji. Najteže od svega je što gde god da se okrenemo uvek srećemo nekog "stručnjaka" koji nam priča kako treba, ili kako ne treba da postupamo. Sigurno se svako od vas kome su deca porasla seća situacija kada vas na ulici opominju nepoznati ljudi da detetu stavite kapu jer duva jak vetar. Ti saveti su uvek u konfliktu sa mislima u našim glavama.

Bez obzira na uzrast, deca brzo upijaju sve vrste informacija i trude se da to ponove i pokažu. Igra je najbolja ideja da dete na zabavan način primi novo znanje, svesno ili nesvesno. Zato svakodnevno odvojite vreme da mu se posvetite i tako ga naučite nešto novo. Podstaknite razvoj svog dečaka ili devojčice u vidu razonode. Bićete iznenađeni rezultatima. Imamo nekoliko predloga za vas.