Roditeljstvo

Matematičke, sportske i muzičke igrice, crtanje i bojenje različitim tehnikama, predstave, mađioničarski trikovi i još mnogo toga zanimljivog samo su deo besplatne manifestacije BIG dečje leto koja je otvorena u  atrijumu BIG FASHION centra i trajaće svakog četvrtka i subote, od 5. jula do 11. avgusta, od 16 do 20 časova.

Dečak i devojčica igraju se u pesku. Oni se ne poznaju, deli ih nekoliko koraka. Devojčica po samoj ivici peščanika pravi od vlažnog peska nešto kao tortu. Dečak već neko vreme dubi tunel koji vodi do tajnih odaja tek napravljenog zamka.

Deca u prvom razredu dobiju olovku u ruke, ali sve više njih nije u stanju pravilno ni da je drži jer im nedostaju fine motoričke veštine - upozorava dr Seli Pejn, terapeut iz Londona. Stručnjak tvrdi da to što mališani vešto skroluju po svojim ili telefonima svojih roditelja može da bude opasno, jer utiče na gubitak veština neophodnih za pisanje.

Pazi! Nemoj! Nije ti pametno! To je opasno! Nije zdravo! Razbolećeš se! Povredićeš se! Pokrašće te! Prevariće te! Udariće te! Misliš da neko gleda? Ima krpelja! Ujeda! Pašćeš! Zapalićeš kuću! Virusi vladaju! Promaja ubija! Sunce prži!