Veze i ljubav

O tebi često govorim nebu. Ponekad taj govor bude dugačak minutima, nekad je to samo jedna reč  - HVALA. I nebo zna, ono oseća koliko sam zahvalna na tome što te znam. Na tom osećaju kad me držiš za ruku a ja se osećam sigurno, na tome kad se ljubimo, a u meni gori plamen strasti i želje, na tome što se osećam ponovo živom. HVALA.

U prošlonedeljnom članku otvorio sam temu rodne ravnopravnosti ukazujući na to da ravnopravnost nije isto što i jednakost. Iako žene i muškarci jesu i treba da budu ravnopravna bića to ne znači i da između njih nema nikakvih razlika. Rekao sam i da je to važno istaći jer za razliku od ideje ravnopravnosti koja oslobađa žensko biće - ideja jednakosti ga ukida.

Odlazi! Da. Dobro si čuo. I nemoj slučajno da se okreneš da me pogledaš. Pola mene se raspada dok ovo pišem, druga polovina nestaće kad zatvoriš vrata.

Živimo u 21. veku i jedno od obeležja našeg doba jeste da žene imaju priznata njihova ljudska prava. Nalazimo se u vremenu u kom je svima jasno da ženski pol ima pravo da čini ono šta želi, kada želi i dokle god to želi - pod uslovom da svojim delovanjem ne povređuje priznata prava drugih bića - u skladu sa liberalističkom koncepcijom slobode.