Veze i ljubav

Stalno nešto komplikujemo. Bavimo se tuđim problemima, a svoje gomilamo. I na kraju dana nismo zadovoljni svojim životom. Najviše zbog toga što živimo tuđi. Živimo izmišljenim, imaginarnim i nerealnim životom kakav vidimo u filmu,seriji ili na instagramu. Šteta za nas. Da više obraćamo pažnju na sebe bili bismo srećniji, zadovoljniji i živeli bismo jednostavnije a kvalitetnije. 

Ti nisi muškarac kojeg bi svaka poželela. Veliko si dete, razmažen si i mio. Žene danas traže grubijane, finansijski dobro potkovane i jake muškarce. Meni se sviđaš baš takav. Tvoje srce je ogromno da u njega stanem sa svim svojim bubicama. To mi je sasvim dovoljno. I ne mogu da kažem da si slab. Sad imaš mene, sve ti lakše pada. Zar nije to važno?

„C.G. Jung smatra da su veštice projekcija muške anime, to jest projekcija iskonskog ženskog aspekta što još uvek postoji u čovekovom nesvesnom. Veštice otelovljuju tu mrsku senu koje se nikako ne mogu osloboditi i istodobno poseduju veliku moć; za žene je veštica jarac okajanja na kojega prenose mračne elemente svojih nagona. No ta je projekcija zapravo pitajena srodnost s imaginarnom prirodom veštica. Dokle god se te mračne sile nesvesnog ne očituju u jasnoći svesti, osjećaja i čina, veštica živi u nama.

Nedostaješ mi. Ali znaš, kao što i ja znam, da ti to neću reći. Možeš da me kriviš zato što sam otišla ili da osećaš olakšanje. Svejedno mi je. Otišla sam da bi ti pošao za mnom. Ali kad se okrenem, ne vidim ti ni senku čak.