Iskreno sa vama: Ne, nisam ja blogerka. Novinarka sam

Ovo je još jedan u nizu tekstova koji može da izazove i ovakve i onakve reakcije. Važim za iskrenu osobu, primetili ste i to da sam sa vama delila i nešto najintimnije, moje teške momente.

Zašto sam to radila? Zato što sam sigurna da postoje oni koji se osećaju slično i da im možda baš moj tekst može biti od pomoći. Drugi razlog je da shvatite da sam i ja ista kao i svi vi, ne želim da me iko ikada gleda drugačije. Ni moj život nije med i mleko, iako se trudim da portal donese što pozitivnije teme jer nam je svima preko glave onoga lošeg.

U kom momentu sam se odlučila za novinarstvo? 

Pominjala sam već više puta da sam trebala biti na Biznis Akademiji, međutim nisam želela da mojima tražim novac za isto, a nisam bila sigurna da li ću moći sama da isplatim baš svaku ratu. Nakon toga, počela sam da pišem za portal iSerbia, na kom pohađam praksu novinarstva, a pored toga sam svojim zalaganjem dobila i kurs za Web novinara. Moja želja za novinarstvom datira još iz detinjstva kada sam se igrala igre ,,Poštovani gledaoci”, kako sam je zvala. Čitala bih novine pred ogledalom u sklopu šminkernice i pravila se važna kao prava voditeljka. Intervjui u sklopu bloga koji sam ranije vodila pod nazivom Cosmetics Is My Passion jasno su mi stavili do znanja da postoji i dalje ta potreba, želja da napredujem u tome, da sam ja prava osoba za novinarstvo. Rešila sam da pređem na sadašnji sajt, da krenem od nule, menjajući naziv i sa potpuno novim sadržajem. Jako mi se dopada. Mislim da sam se u potpunosti pronašla. Uskoro završavam kurs za web novinara, pri čemu dobijam sertifikat. To će me odvojiti od blogovanja, jer ću time već moći da se posvetim u potpunosti novinarstvu. Nekima je taj papir od velike važnosti, mene ne čini većim čovekom. Znam koliko vredim. Samo eto, imaću na osnovu čega da kažem da sam novinar onima koji bi potvrdu.

 

Blogovanje mi je postalo…ne znam kako da objasnim, a da ne zvučim grozno. Nisam takva da tražim da mi lajkujete bilo šta da bih sarađivala, dobila nešto za džabe. Dva puta se dogodilo da su prestali da sarađuju sa mnom jer nisu imali, da kažem vajdu od mene. Nisam imala dovoljno pregleda sa svog sajta. Neka, rekla sam…ne zaslužujem još. Nisam još dovoljno dobra i to je ok. Od nas se očekuje da nam bude posećen sajt i…mislim da ste i same shvatile to.

Sarađujem i dalje sa sajtovima sa kojim sam od samog starta. Nove nisam kontaktirala, niti želela da nastavljam sa tim. Dogodilo se pak da objavim neki tekst o stvari koju sam dobila, a ne objavim na stranici jer kontam da više nije to tako zanimljivo. Primećujem brojne komentare na videima poznatih yt-erki da su dosadne sa reklamama, da se primećuje da je dobila proizvod da ga hvali i slično. Gde navode i da se više ne trude da osmisle sadržaj, da nisu kreativne.

Savet sa početka: Budi drugačija, inovativna i ambiciozna. 

 Želela sam samo da stvorim nešto drugačije, da iskoristim ovaj način da prikažem svoj talenat, svoje neko razmišljanje i slično. Mislim se šta bi bilo da sajtovi ugase sve te saradnje? I shvatim, pa o čemu bih ja pisala? Što se kozmetike tiče, takođe. Vidite da retko, retko kada objavljujem nešto. Ne sarađujem ni sa kim što se kozmetike tiče. Objavim s vremena na vreme utiske o proizvodima koje sama kupim i to je to.

Nikad nisam prodala nešto što sam dobila džabe. Ukoliko se dogodi da mi ne odgovara veličina, ne dopada mi se model ili nešto, ja poklonim. Sestri, vama, drugarici…Uvek sam navela da je jednom obučeno, pa i u butiku ne kupite nešto što nije probano, u većini slučajeva. Svakako, volim da nagovestim da sam probala, ali to ne prodajem.

Jako mi se dopada portal jer je pun raznovrsnih tema i zaista nemam potrebu da sarađujem sa novim ljudima tako što ću pisati za nešto. Vid kompenzacije. Primetila sam da postajemo malo dosadne tim istim tekstovima, istim predlozima…volim inovativnost, volim da izađem iz okvira. Nemam ništa protiv toga da svako dođe do cilja na način koji je njemu ok, samo…ipak sam za kreativnost.

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar