Izbacite nered iz kuće

Vaš dom ste vi. I to je jedina i večna istina koja govori o vama mnogo više nego što vi mislite. Ne pravdajte se obavezama, manjkom slobodnog vremena…već zasučite rukave i otpočnite čišćenje kuće, duše. Izbacite smeće, nepotrebne stvari godinama čuvane ako nekad zatrebaju, izbacite sve negativnosti iz sebe. Uskladite misli, reči i dela…samo na taj način možete očekivati prosperitet i napredak kome težite.

Nered u kući, govori i o neredu o vama. Haos u glavi se povećava i haosem u kući. Sve stvari oko vas su deo vaše energije, otklonite sve blokade. Izbacite papiriće, stare ulaznice, polomljene vaze, igračke i sve ono što godinama ne koristite. Omogućite protok nove energije…Da bi nešto novo ušlo u vaš život, morate to dozvoliti. Morate se oslobiti starih stvari, okova koji vas stežu i guše i nesmetano uživati u onome što dolazi. Previše nepotrebnih stvari guši, isto kao i previše briga. Vezivanjem za stvari koje su odavno izgubile svrhu u vašem životu, potvrđujete da ste neko ko se boji da iskorači u nepoznato. Skladištenjem stvari mi čuvamo i skladištimo tugu, strah, nemoć…plašimo se i ne verujemo u ono što dolazi. Duboko se vezujemo za prošlost. Ono što je prošlo, više ne postoji…Zato se oslobodimo prošlosti, raščistimo sa njom i prepustimo se onome što dolazi.

Staru garderobu, poklonimo. Osetićemo svu radost davanja… Provetrimo prostorije, dopustimo da nova energija prostruji našim domom, našim životom. Unesimo živosti i nove dugine boje u naš život…neka zablista naš dom a samim tim i mi u njemu. Učinimo da on bude mesto kome ćemo se rado vraćati. Vaš dom je prostor koji treba da prikazuje harmoniju. Ne čekajmo da neko to drugi uradi umesto nas. Niko neće preuzeti teret našeg života. Ne prebacujmo odgovornost na druge. Ne potvrđujmo još jednom da smo neko ko želi da probleme reši neko drugi a ne mi…Očistimo kuću, rešimo probleme, čisteći svoje srce i dušu. Odgovornost je na nama, u našim rukama. Mi smo stvorili ovaj nered u kući, duši, mi smo odgovorni za isti. Naša kuća je odraz nas, naše ogledalo…

 

Prethodni tekst->Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine

 


 

O autoru:
Tatjana Stanišić, rodjena 1977. godine u Knjaževcu. 
Uglavnom čitam knjige popularne psihologije. Vodjena principima  poznatih autora, krećem na put samospoznaje i trudim se da ovo postane što bolje mesto za život. Volim da čitam  i u knjigama često nalazim beg od stvarnosti…Pisanje je moj ventil eliminacije stresa, loših situacija i ljudi, moja snaga, moć… Zato često živim u citamima, u pesmama i pričama koje stvaram.

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar