Kako zaštiti kosu do toplote?

Letnji dani, osim dobrog provoda i odmora, donose i niz nevolja kada je kosa u pitanju. U tom periodu postoji mnogo štetnih faktora na koje mi žene moramo obratiti pažnju. Svako se obraduje morskim radostima, preplanulom tenu, ali jedna stavka u tim zadovoljstvima nam izmiče iz ruku, a to je činjenica koliko je naša kosa uništena od toplote sunca, soli i drugih štetnih uticaja.

Hlorisana voda isto toliko loše doprinosi našim vlasima kao i morska, zato i ukoliko ostajemo u gradu moramo kosi pružiti adekvatnu negu. Pored mnogih ulja i raznoraznih preparata, koji su pored paprenih cena još i neefikasni, možete same pripremiti preparat za zaštitu svoje ljubimice od toplote. Bićete zadovoljne, uštedećete novac, a pritom se i fino zabaviti.

 

Domaći sprej za zaštitu od sunca

Sve što nam je potrebno za pripremanje ovog spreja je krema sa UV zaštitom, flašica i voda. I ja sam se zamislila i pomislila da je ovo još jedan od niza laži koje sam pročitala, ali prijatno sam se iznenadila i uspela da sačuvam svoju, inače slabu i oštećenu kosu. Malu flašicu od 0,5l napunite vodom i u nju dodate dve kašike kreme za sunčanje, koju sigurno već imate pripremljenu za svoju kožu.  Ovaj sprej ne masti i nikako ni u jednom segmentu ne oštećuje kosu i kožu glave. Međutim, ako inače imate problem sa raščešljavanjem ima jop jedan predlog za vas.

Umesto vode možete koristiti i Glissov sprej za raščešljavanje i učinak će biti još bolji. On u sebi sadrži i malo silikona i glicerina što će pružiti dodatnu zaštitu vašoj dlaci. Ukoliko se odlučite za kombinaciju sa sprejem za raščešljavanje, obavezno obratite pažnju da u svom sastavu ne sadrži alkohol, koji takođe nije prijatelj vašem temenu ni dlaci. Nakon odmora ili ti na kraju leta, kada vrele dane ispratimo i zamenimo jesenjim, preporučuje se obavezno jedno dubinsko pranje ili pak neki tretman oporavka kose, koji takođe možete izvesti same iz topline svoga doma.

 

Maska za oporavak kose

 

Uz nekoliko sastojaka koje verovatno svaka kuća ima možete napraviti pravu hranljivu i što je veoma bitno prirodnu masku za svoju kosu. Nakon što smo oprale dobro mlakom vodom kosu, ostavičemo je u peškiru kako bi on upio višak vode. Za to vreme pripremićemo sve što nam je potrebno za pripremanje hranljive maske, a to su:

 

  • dva jajeta
  • dve kašike meda
  • jedna banana
  • dve kašike mleka

 

 

 

 

Sve navedene sastojke potrebno je promešati i od njih napraviti jednu finu homogenu smesu koju ćemo naneti na našu vlažnu kosu. Zatim ćemo preko staviti najlon kesu ili kapicu za kupanje i sačekati narednih 30 minuta da maska odradi svoj posao najbolje što može. Ovi sastojci će oporaviti dlaku od korena do krajeva, učiniti je hidrantnom i mekšom. Kada isperete ovu domaću masku, potrudite se da stavite manju količinu regeneratora. Iznenadićete se učinkom ovog ekonomičnom i nadasve zdravim preparatom.

 

Prethodni tekst-> Tetoviranje – umetnost na telu  

 


 

Autor

 

Jovana Manojlović, iz Beograda, udata i mama dva dečaka. Rodjena sam 1986. godine. Ljubitelj životinja, knjiga i prirode. Komunikativna i uvek otvorena za svaki dogovor. Radila sam 5 godina kao tehnički sekretar i bavila se pisanjem i novinarstvom honorarno.

Kontakt: jovanamanojlovic1919@gmail.com

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar