Ko je preduzetnik?

Da li poznajete nekoga za koga biste mogli da kažete da je preduzetnik? Da li je on vlasnik firme ili zaposleni u internacionalnoj kompaniji?

Preduzetnik ne mora da bude vlasnik firme, jer vlasnik firme može biti neko samo na papiru. Preduzetnik je neko ko “preduzima” korake. Preduzetnik je neko ko ima ideje i načine kako da te ideje sprovede u delo.

Da li neko može biti preduzetnik unutar kompanije? Naravno. Ukoliko je on kao zaposleni dovoljno nadahnut da predlaže ideje koje mogu poboljšati rad te kompanije.

Zamislite da živite u zgradi gde su unutrašnji zidovi išarani grafitima. Svakodnevno, od momenta izlaska iz stana do izlaska iz zgrade gledate ove zidove. Šta ćete preduzeti? Da li ćete pričati sa drugim stanarima i dogovoriti se sa njima oko krečenja zgrade ili ćete nastaviti da koračate sumornim hodnicima i da pričate kako su zidovi neugledni? Preduzetnik bi našao rešenje problema i to rešenje bi sproveo u delo.

Preduzetnik je upravo vaš komšija koji je inicirao krečenje zgrade i učinio da živite srećnije u zajedničkim prostorijama.

 

 

O autoru:

Jelena Dmitrović je diplomirani filozof, master preduzetnik. Spoj širine i kreativnosti s ljubavlju usmeren ka preduzetništvu.

Za konsultantske usluge možete je kontaktirati na: business_consultant@yahoo.com

Prethodni tekst-> Sledeće godine u ovo vreme bićemo milioneri

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

Ostavite komentar