Mašta i život

Razmišljam o tome koliko možemo da ispratimo maštariju svaštariju; da li bi neki deo tog zvezdanog sveta lako mogao srušiti naš pogled, jedna rečenica.

Petogodišnja devojčica prilazi majci i objašnjava joj kako ima potrebu da se zahvali pčelama. To bi želela da uradi zato što oseća ogromnu zahvalnost zbog njihovog truda da prizvedu med. Izjasnila se da bi bilo najbolje napisati im pismo. Mama uzima papir i olovku a devojčica diktira:

„Hvala vam što dajete med. Zauzvrat želim da vam  napravim tortu kao poklon. Od mene možete tražiti šta god poželite. Ako nameravate da me posetite nemojte me ubosti.“

Primaju: Pčele

Adresa: Košnica puna meda

Mesto: Šuma

Sledećeg jutra mama ju je podigla kako bi dohvatila poštansko sanduče.

Posle par nedelja, devojčica je prestala da se nada bilo kakvom pismu od pčela, stigao je odgovor: „Izvini što ti tek sada pišemo. Počelo je proleće, šuma se probudila, rascvetala tako da je posao svuda oko nas. Hvala ti što misliš na nas, zato ti šaljemo ovu teglu meda da se zasladiš“. Nakon što je mama pročitala ćerki pismo, devojčica je skakala po dvorištu od sreće. A mama je bila ponosna na sebe što umesto surovog kratkog odgovora“ pčele ne čitaju pisma“ našla malo svog slobodnog vremena da ćerkinu realnost učini uzbudljivom, i još važnije punom zahvalnosti.

Priča govori umesto stotinu studija o dečijoj mašti, nadama.

Mija

Prethodni tekst->Praktična mama za početnice

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar