Milan Vuckovic, makeup artist i saradnik Dejana Milicevica

    Moje ime je Milan Vučković. Ja sam make-up artist. Profesionalno se bavim šminkanjem od 2006.godine. ,kada sam i zavrsio školu šminke. Moj rad na polju šminke bazira se na šminkanju za TV, beauty, editorijale, muzičke spotove, reklamne kampanje, itd.
Tokom vremena moj rad je evoluirao u pravcu bjuti-modnog makeup-a koji sam prilagodio komercijalnim zahtevima tržišta i klijentima. Pored osnovnog znanja iz škole šminke, preciznost i brzina u radu je nešto što sam stekao u radu sa fotografima, stilistima i mnogobrojnim klijentima i to je nešto po čemu sam prepoznatljiv. Potpisujem šminku za modne editorijale, muzičke spotove, reklamne kampanje…Posebno bih istakao i saradnju sa poznatim ličnostima koja je zaseban segment u radu svakog vizažiste i poverenje koje Vam neko poklanja za svoj izgled na crvenom tepihu.
U narednim godinama ću nastaviti sa svojim neprekidnim usavršavanjem paralelno sa radom na klijentima kojima sam uvek maksimalno posvećen.
Nadam se da ću Vam u ovom kratkom intervjuu približiti svoj poziv i prikazati svet iza kamere.
1. Od kada datira Vaša ljubav prema šminkanju i ko je prouzrokovao? 
Ljubav prema šminkanju se razvila kod mene jako rano, jer sam kao mali dečak od 4-5 godina gledao svoju majku kako se sminka i uživao u toj magiji vizuelne transformacije koja se odigravala pred mojim očima. Ona je imala tri velika nesesera prepuna šminke najpoznatijih proizvođača među kojima je vodio brend Helena Rubinstein. Ona je to jako lepo radila i taj polusatni ritual je nesto sto nikada neću zaboraviti. Voleo sam način na koji je isticala oči. Kulminacija ljubavi prema šminki se dogodila kada sam prvi put pogledao film ,,Kleopatra” sa Elizabet Tejlor, gde je ona nosila zlatni makeup na očima sa očima obrubljenim kajalom. Umolio sam majku da mi sa samo 4 godine dozvoli da ponovim taj makeup na njoj i iako je to bilo daleko od filmskog ona ga je hrabro prošetala do prijateljice koja je živela sprat iznad našeg u zgradi.
2.Kako je izgledao Vaš dosadašnji profesionalni put?
 Ja sam školu šminke zavrsio 2006 i uglavnom sam radio šminku za venčanja i povremeno slikanja test fotografija za bukove mladih modela. Prekretnicu je svakako predstavljalo upoznavanje sa čuvenim i legendarnim fotografom Dejanom Milićevićem, koji mi je otvorio vrata u svet show biznisa i poznatih. Pored toga sto je fantastičan karakter i saradnik,on je surovi profesionalac uz koga sam naučio sta znači biti profesionalan i uz čiji rad je moj umetnički izraz sazreo. On je jedna vrsta mecene koji zna da prepozna talenat u mladom čoveku i pruži priliku da se dokažeš i izgradiš sebe na profesionalnom planu savetima,kritikom i sugestijama.
3. Šta Vas je najviše iritiralo u saradnji sa klijentima?
Posle skoro deset godina u poslu te dečije bolesti ostanu odavno iza vas i nema takvih situacija. Klijent je za tih sat vremena, koliko obicno traje šminkerska sesija, centar vašeg sveta i vi ste tu da ispunite njegove želje i da se on oseća ulepšano, ispoštovano i opušteno i izađe iz studija sa osmehom na licu
.
4. Da li je postojao trenutak kada ste hteli da odustanete? 
Nikada nisam došao u tu situaciju. Čak i u teškim danima nikada nisam prestao da verujem u sebe i svoj rad, kupujem najkvalitetnije proizvode i alat i ulažem u edukaciju putem stranih publikacija i seminara.
5. Šta biste preporučili od proizvoda devojkama za svakodnevnu upotrebu? 
Za dnevni mejkap ukoliko je koža negovana i bez fleka,oziljaka i akni,dovoljna se CC ili BB krema, posvetljujuci tecni korektor ispod ociju lagane teksture, krem rumenilo za suvu ili kameno za masnu kozu u nekim svezim tonovima, ocesljane i blago popunjene obrve senkom za obrve ili olovkom, maskara samo na gornjim trepavicama i diskretni sjaj na usnama.
6. Koja linija proizvoda pruža po Vama pristupačne cene, a da pritom ne gubi na kvalitetu? 
Postoje dva brenda za koja mislim da su apsolutno koretnog odnosa cene i kvaliteta a za široke narodne mase a to su Bourjois i Nyx.
7. Koja oblast je Vaša najveća inspiracija u šminkanju ( oči, usne, obrve, obrazi) ?
To su svakako oči, jer su ogledalo duše i u njima se krije citav jedan skriveni svet u koji ja zaronim sa svakim klijentom, i , obrve jer one daju izraz licu.
8.Po Vašem mišljenju koji karmin, sjaj, olovku za obrve, treba svaka devojka da ima? 
Ne postoji univerzalna nijansa koja bi pokrila čitav dijapazon nijansi tena i boja očiju i kose, ali crveni karmin i breskvast sjaj transparentne teksture su nešto što svako moze da doda u svoju kozmetičku torbicu.
9.Koje su najveće greške u šminkanju?
To bi svakako bio slojevit mejkap, u smislu , nekoliko puta pojačan i toku dana, prejaka šminka u prepodnevnim časovima i ideja da ce tamnija nijansa tečnog pudera da da svežinu licu. Tečni puder mora biti identične boje sa bojom vaseg tena i ne sme postojati vidljivi prelaz izmedju gole kože i našminkanog dela. Svežinu licu daje rumenilo i znalački nanet bronzer.
10.Koji proizvođač Vam je najveće razočaranje a koji najveće otkroveje?
Nisam imao takvih oscilacija jer skoro svaki brend šminke ima po neki proizvod koji ja smatram da je dobar za korišćenje.
11.Koje su to vodeće tehnike kojima se postižu odlični vizuelni efekti, a izbegavaju se plastične operacije? 
Na prvom mestu bih istakao da šminker nije mađoničar i plastični hirurg ali se svakako neki delovi lica mogu korigovati pravilnim senčenjem i izborom tekstura. Tehnika smokey eyes je svakako nešto jednostavno i atraktivno i mislim da nikada nece izaći iz mode
12.Koje poznate ličnosti biste izdvojili kao odlične klijente? 
Svaki klijent je posebna priča i poseban je na svoj način. Svaki novi je po jedna nova neispričana priča. Sa nekima ostvarite simpatije pri prvom kontaktu. Recimo Selma Bajrami je žena posebne i čudesne energije. Svakako bih izdvojio Anu Sević i Gogu Sekulić koje nisu samo moji klijenti već i divni ljudi.
 
13. Koji saradnici su ostavili na Vas najsnažniji utisak? 
Najjači utisak svakako je ostavila Goga Sekulić koja je neko ko uvek tačno zna šta hoće i ima posebno mesto u mom srcu i ona to zna.
14. Koji su Vam profesionalni ciljevi u budućnosti?
Stalna edukacija i napredak će se nastaviti kao i do sada ali bi mesto glavnog šminkera nekog poznatog svetskog kozmetičkog brenda bilo nešto jako poželjno
15.Možete nam reći nešto više o pripremi lica, podlozi za šminkanje? 
Ja sam neko ko je veliki protivnik prajmera. Slažem se samo oko korišćenja prajmera za senku na kapku. Što se ostalog tiče smatram da je koža pripremljena odgovarajućom kremom ili losionom zavisno od tipa koze najbolja osnova na koju ce kasnije prionuti šminka.
16. Koji proizvod za uklanjanje šminke biste nam preporučili? 
Bioderma Sensibio h2o i Lancome Bi-Facil za vodootpornu šminku na očima
17. U svetu je sve aktuelniji ,,Strobing” . Koliko je on prisutan kod nas? 
Strobing mislim da nikada neće dobiti toliki zamah u Srbiji jer žene ovde obožavaju bronzere i nešto sto one zovu braon rumenila. Ovu tehniku najvise vole francuskinje koje gotovo nikada nisu konturisane ili vrlo diskretno samo posvetljuju određene delove kako bi delovalo što negovanije a prirodno.

 

18. Koje proizvode biste preporučili za tehniku konturisanja?
To bi svakako bili krem proizvodi jer smatram da su za konturisanje mnogo bolji od tečnih tekstura. Izbor brenda je veliki i varira u zavisnosti od ličnih mogućnosti.
19. Kada kažem Milan Vučković, kojih su to deset osobina koje Vas odlikuju? 
 Tačnost- uvek dolazim na vreme, preciznost, doslednost, istrajnost, upornost,posvećenost, strpljenje– koje je došlo vremenom i iskustvom, kreativnost,iskrenost, odvažnost.
Milanov rad možete pratiti na instagramu —>@milan_vuckovic
Lektor: Jelena Milošević

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

7 Comments

Ostavite komentar