Milano – prestonica mode

Milano je drugi po veličini grad u Italiji, ujedno i glavni grad okruga Milano i regije Lombardija u severnoj Italiji. Milano se smatra „privrednim srcem“ Italije. Grad je, takođe, i svetski poznat privredni, modni i medijski centar.

Milano će Vam sigurno pružiti neverovatano iskustvo, a mi će Vam predložiti šta ne biste smeli da propustite da obiđete.

 

 

Milanska katedrala  predstavlja sedište milanske arhiepiskopije. Katedrala je poznata širom sveta po svom značaju u promociji hrišćanske vere, po svojoj ulozi u zasnivanju katoličke tradicije obožavanja, i divnoj gotičkoj arhitekturi. Zgrada je izgrađena od cigala, a fasada joj je pokrivena belim mermerom. Osnova je u obliku latinskog krsta i deli crkvu na 5 brodova, koji su razdvojeni sa 40 stubova. Pogled na Milano sa vrha ove katedrale pruža Vam neverovatno iskustvo.

 

 

 

 

 

Milanska skala, često La Skala, predstavlja čuvenu opersku kuću u Milanu. Nalazi se na trgu Piazza della Scala. U ovom teatru ima mesta za nešto više od 2.000 gledalaca. Prva izvedana opera bila je opera Antonija Salijerija , Europa riconosciuta. Operska sezona u Milanskoj skali tradicionalno počinje 7. decembra, na dan Svetog Ambrozija, zaštitnika Milana. Ova neverovatna skala mora biti na vašoj listi obilazaka.

 

 

 

 

Ako uživate u šopingu, onda je galerija Vitorio Emanuele mesto koje će Vas impresionirati. Ova galerija predstavlja najstariji trgovački centar u Italiji. Već nekoliko godina ovo je nezaobilazno mesto za turiste koji se nađu u gradu, a žele da kupe neki suvenir za uspomenu ili poklon. Ukoliko se umorite od šopinga odmor možete potražiti u neverovatnim picerijama koje se nalaze u sklopu galerije.

 

 

 

Castello Sforzesco, odnosno Sforzesco zamak  je u prošlosti služio kao službena rezidencija milanskih vojvoda, a koji danas služi kao muzej i galerija. Ovaj zamak predstavlja jednu od najvećih tvrđava u Evropi, koje se sastoji od 12 bastiona, a njegov sadržaj upotpunjuje prelepi park.

 

 

 

 

Naravno da nismo zaboravili i na jači pol. Svakako najposećenija atrakcija za muški pol predstavlja stadion Đuzepe Meaca, odnosno San Siro – dom fudbalera Intera odnosno Milana. Ovaj stadion je drugi najveći stadion u Evropi, posle stadiona Kamp Nou u Barseloni.

 

 

 

 

Prethodni tekst->Zanimljivo o Finskoj. Da li ste znali?

Srećan put i lep provod žele Vam Lips&Heels i Destinacije i događaji!

Autor teksta: Ivan Nastić

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar