Nenad Djurov, Hair & Make Up Stylist

Nenad Đurov, rođen 07.06.1985. godine u Ćupriji. Živi i radi u Beogradu, salon “Angel & Devil”, Zvezdara. Završio srednju školu- Gimnaziju, nakon toga Visoku Medicinsku školu strukovnih studija – smer Viši Kozmetičar/estetičar, kao i školu šminkanja Dragana Vurdelje. Dva puta je osvojio  2. mesto u kategoriji ,,večernja šminka i frizura” na međunarodnom takmičenju Akademije “Martinia” iz Beograda.1. Kako je izgledao Vaš dosadašnji profesionalni put?
 
Ono čime se ja danas bavim nije profesija koju sam ja birao. Ovo je poziv koji je izabrao mene! Još od najranijeg detinjstva sam pokazivao talenat za ono što danas radim. Završio sam najpre Gimnaziju pa zatim Višu Medicinsku školu, ali sam uvek znao da tu neću stati i da ću se okrenuti onome što je moj prirodni dar, a to je upravo ulepšavanje ljudi, friziranje, šminkanje i stilizovanje. Profesionalna priznanja u vidu nagrada na takmičenjima nisu izostala, ali je za mene svakako najveća nagrada osmeh zadoviljnog klijenta. Neprocenjivo!
 
 
 
2.Sarađujete sa mnogobrojnim poznatim ličnostima. Da li bi izdvojili neku saradnju? 
 
Ja sam krunu svoje karijere u ovoj zemlji imao na samom mom pocetku. Mogu da se pohvalim da sam frizirao i šminkao jednu od naših najvećih DIVA svih vremena, Oliveru Katarinu. To je bila moja najveća želja kada sam bio dete i ostvarena je 20.maja 2010.godine kada sam upoznao Oliveru i imao tu čast da budem deo njenog tima. Hvala joj na tome.
 
 
 
 
3. Da li je postojao trenutak kada ste hteli da odustanete i koji je uzrok bio? 
 
Nikada nisam hteo, niti ću.Show must go on!
 
4. Koje su najčešće greške devojaka u vezi sa negom kose? 
 
Korišćenje pegle i prese za kosu! Najpogubnija stvar koju može neko da koristi a da pritom nije profesionalac.
 
 
 
 
5.Koliko se razlikuje nega tretirane kose bojama od one koja nije?
 
Farbana kosa zahteva mnogo više nege ,lakše se krza, kida i lomi, poroznija je i struktura dlake je slabija. Morate je više negovati nego kosu koja je prirodna i ne farbana. Za to postoji mnoštvo preparata koje možete kupitu u zavisnosti od tipa i stanja kose. 
 
 
 
 
6.Šta sve obuhvata ponuda u Vašem salonu, pored stilizovanja kose? 
 
U mom salonu “Angel & Devil” ,pored stilizovanja kose možete i profesionalno da se našminkate i dobijete savete kako da se što bolje stilizujete i vizuelno postignete željeni indentitet.
 
 
 
 
7.Balayage tehnika nijansiranja kose postala je veoma popularna. Možete nam reći nešto više o njoj i koliko se razlikuje od ostalih tehnika sa kojima smo se upoznali u prethodnom periodu ( ombre, sombre…)
 
Balayage je trenutno nešto što je najtraženija metoda posvetljivanja kose. Nema velike razlike od predhodnih metoda s tim da su ostali svetliji krajevi od Ombre tehnike a ceo utisak je takav da kosa deluje prirodnije i raskošnije. Koren je obično u prirodnoj boji, mada sve češće taj efekat postižem i farbanjem.
 
8.Koji je Vaš savet početnicima u Vašem poslu?
 
Morate mnogo da volite ovaj posao da bi mogli da budete dobri. Da bi bili najbolji morate da imate i sreće.
 
 
 
 
9. Šta je neophodno da poseduje stilista? Koje osobine? 
 
Stilista se ne postaje copy-paste metodom. To je ok ali ne traje dugo. Da bi neko bio dobar stilista on mora da poseduje talenat. U ovom slučaju ne važi 90% rad i 10% talenat.
 
 
 
10. Koji brend za negu kose Vam je omiljeni? 
 
Redken. Najbolji su definitivno a to mišljenje ne delim samo ja.
 
 
 
 
11. Da li skuplji brendovi uvek donose odlične rezultate?
 
U vecini slucajeva da. Zašto? Zato što se više ulaže u njihovu formulaciju.
 
 
 
12. Proizvod koji uspešno štiti kosu od uticaja toplote (feniranje, peglaje) 
 
Nemojte da se peglate. Ne radite to svojoj kosi. To prepustite stručnjaku. Ne postoji toliko dobar preparat da bi zaštitio kosu od pegle kada padne u ruke  amatera.
 
 
 
 
13.Da li se Vaše mušterije interesuju za keratinsko ispravljenje, obzirom da su lokne postale hit?
 
Ja ne radim keratinsko ispravljanje od 2010.godine kada je izbaceno iz zemalja EU. Lokne su danas totalni hit, sve više klijenata želi da ih uradi trajno. Za sada voćnim kiselinama može da se postigne taj efekat a najsličniji je nekadašnjem Mini val-u, s’tim što kosa ne mora da bude u Afro-fazonu kao nekad već može da se postigne efekat prirodno prelomljene kose.
 
14.Top 5 proizvoda za negu kose?
 
Kerastase Nutritive Bain Satin 1– sampon za normalnu do suvu kosu.
Kerastase Nutritive Masquintense – maska za suvu kosu,
Redken Smooth Down Shampoo – sampon za ravnu i glatku kosu,
Redken Smooth Down Butter Treatment –  hranljivi tretman za suvu i veoma ostecenu kosu,
Semi Di Lino crystal fluid – Hranljive kapi za krajeve,
Maroccanoil Intense Curl Cream – krema za kovrdze.
 
 
 
 
15.Konturisanje je sve aktuelnije. Koja je prednost? Postoji mišljenje da deluje previše izveštačeno. Na šta trebamo obratiti pažnju prilikom konturisanja kako bi delovalo što prirodnije? 
 
Konturisanje je odličan nacin da ublažimo nedostatke i istaknemo delove lica koje zelimo. Svakako je potrebno dozirano to odraditi. Ako niste sigurni kako da konturisete svoje lice a niste ni profesionalni sminker najpre odredite koji je vaš oblik lica i pronađite na netu primere kako da pravilno konturišete svoje lice. Zapamtite, svaki oblik lica zahteva drugačije nanošenje bronzera i korektora.
 
16.Top 5 dekorativnih proizvoda?
 
Smashbox – set za konturisanje lica,
NYX matte lipstick – mat ruzevi svih nijansi,
Make Up For Ever ULTRA HD Foundation Tecni puder,
Max Factor Bronze powder – Bronzer,
L’OREAL Mila Jovovich Star Secrets Kit – set.
 
17. Najbolje sredstvo za skidanje šminke?
 
Estee Lauder Take It Away
 
18.Kako izgleda priprema lica za nanošenje šminke?
 
Lice morate najpre kompletno očistiti od ostataka stare šminke (moja preporuka Avene Cleanance gel) ako je bilo na licu, nakon toga kožu nahranite nekom kremom ili preparatom koji će popraviti teksturu (krema koju vam je odredio kozmeticar)…da bi mogli da pristupite nanošenju bilo kog dekorativnog preparata. Ono na šta treba da obratite pažnju je svakako tip koze (odredjuje kozmeticar) da bi mogli da pravilno izaberete podlogu koju ćete naneti pre samog tečnog pudera ili u zamenu.
 
 
 
 
19.Vaši planovi za budućnost?
 
Svi moji dalji planovi usko su povezani sa daljim napredovanjem u mojoj struci (Strukovni kozmetičar-estetičar), a nešto na čemu trenutno radim je lansiranje sopstvenog brenda kozmetičkih preparata za negu kose i rešavanje nekih od najčešćih problema sa kojima se danas susrećemo- Opadanje kose i pojava peruti. Radovi u toku. 🙂
 
20. Kada kažem Nenad Đurov, kojih su to 5 osbina koje Vas odlikuju? 
 
Preciznost, Tačnost, Efikasnost, Strpljenje i  Umeće.
 
 


photo by Nenad Djurov
instagram: @nenad_djurov
Salon Lepote: ,,ANGEL & DEVIL”
Milana Rakića 48/3, Beograd-Zvezdara

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

5 Comments

Ostavite komentar