O knjizi: ,,Baka Dana” – Danijela Stil

Danina- Dana, rođena je 1985. godine u Moskvi. Imala je četvoricu braće, najmlađi je bio dvanaest godina mlađi od nje. Otac je bio oficir, a majka je umrla kada je Dana imala pet godina. Otac je odvodi u baletsku školu sa sedam godina kod madam Markov. Dana je postala poznata balerina, dobila je priliku da upozna carsku porodicu, carevića Alekseja, koji je bolovao od hemofilije, kao i knjeginje. Kada se razbolela od gripa, carica je poslala doktora Nikolaja, koji je bio Aleksejev lekar.  Dana se kasnije oporavljala u carskom selu. Niko nije verovao da će se izvući.

 

 

Nikolaj je imao dva sina i ženu, ali je bio nesrećan. Bolest Danina ih zbližava, te postaju ljubavnici. Danu su zadesile dve nesreće, jedva preživljava abortus, nakon toga i slomljen članak zbog čega je bila primorana da napusti balet. Nikolaj, sa carkom porodicom, odlazi u Sibir, gde su i pogubljeni. Rat je besneo. Dani su poginula braća i otac, a madam je umrla nakon njenog odlaska u Ameriku. Nikolaj je imao u planu da poseti rođaka, da dođe u Vermont, koji je imao svoju banku. Viktor im je obećao dom i posao. Dana je umrla u 90-oj godini. Iz staračkog doma, njenoj unuci stižu pisma o tome ko je bila njena baka, koja se udala za njenog dedu, nakon šesnaest meseci od dolaska u Ameriku. Deda je bio stariji dosta, ali dobar za nju.

 

Priča o čarobnoj prošlosti. U njoj nas Danijela Stil podseća koliko malo poznajemo one sa kojima se svakodnevno susrećemo- i kako, ukoliko se samo potrudimo da zavirimo u nečiji život i vidimo ko je taj neko bio nekad, možemo mnogo toga zaključiti i razumeti.

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar