Obožavalac ste ajlajnera?

Verujem da jeste i da volite taj ženstveni izgled koji je aktuelan već decenijama. Žene koje vole ajlajner  pokazuju svoj sofisticirani izgled i ukus. Izvačenje te precizne linije je stvarno pravo umeće. Pored šminkera to odlično rade i žene koje godinama izvlače ajlanjer na svom oku i tu su itekako izvežbale ruku. Linija koja se izvlači na oku je prilagodjena obliku oka. 

Greške su, naravno, moguće i treba se dobro izvežbati dok ne pogodite liniju koja Vaše oko ističe na pravi način. Šminkeri to odrede vrlo brzo i znaju kako da izvuku pravu liniju za svako oko, od tanke do najdeblje linije i naravno onaj pravi ugao podizanja luka na kraju oka. Vrlo često se desi da na ulici vidim te greške na ženama jer su pogrešno to uradile pa recimo svoj spušten kapak i tužno oko još više spuste i zatvore. Moj savet je da se u takvim slučajevima izbegava ajlaner ako niste vični da ga iscrtate. Predlog kako da vežbate je sledeći: postavite ispred sebe ogedalo, poželjno je ono uvećavajuće da što bolje vidite samo oko, zatim uzmite ajlajner koji ima čvršću četkicu (kao flomaster) oni su odlični za početnike i vežbanje. Prislonite lakat na ravnu površinu da dobijete oslonac, krenite od sredine oka i vrlo tanko izvlačite liniju uz samu liniju kapaka, uz  trepavice  vucite do kraja oka. Sada povucite liniju uvis ka kraju obrva do pregiba oka, tako dobijate onaj ugao za završnicu ajlajnera, ali to nije kraj. 

Zatim od tog gornjeg kraja ugla povačite liniju ka sredini spajajući je sa onom prvom linijjom koju ste izvukli uz trepavice, a onda od sredine do pocetka ugla Vašeg oka izvucite vrlo tanku liniju i gotovo je. Namažite trepavice i oko je završeno.

 

 

 

 

 

Postoje ajlajneri u gelu koji su odlični, postojani i imaju mat završnicu. Potrebna Vam je posebna tanka četkica za njega, zatim tečni koji imaju četkicu kojom se nanose u svom sastavu i ostavljaju sjajnu završnicu, od Vas zavisi šta želite i volite.

 

Predlozi za ajlajnere

 

L’OREAL PARIS SUPER LINER GEL INTENZA AJLAJNER PURE BLACK

 

 

 

 

Neverovatno gladak i precizan, pogodan kako za tanke, tako i za deblje linije.

 

L’OREAL SUPERSTAR AJLAJNER 01 BLACK

 

 

 

 

Dizajnerski ajlajner sa preciznim aplikatorom u formi flomastera

REVLON COLORSTAY AJLAJNER ZA OČI 010 BLACK 2.5 ML

 

 

 

Tečni ajlajner, postojan ceo dan.

 

Svi proizvodi dostupni su u Lilly drogerijama širom Srbije

Slike preuzete sa Lilly sajta.

Za vas tekst pripremila: Profesionalni šminker Emilija Mihajlović

fb stranice:

Make up studio Emily

Sminkanje-Ulepsavanje

instagram: makeup_studio_emily

Ukoliko ste propustile prethodni post–> U susret proleću

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

Ostavite komentar