Održana sedma Letnja Džez Akademija

Kulturno-umetnički život Novog Sada ne jenjava ni u vrelim letnjim danima.

Brojni performansi i različiti sadržaji ispunjavaju leto Novosađanima i posetiocima iz drugih gradova. Tako je bilo i proteklih dana – u periodu od 15. do 22. jula zvuci savršenih džez harmonija mogli su se čuti svake večeri u okviru Letnje džez akademije.

 

FOTO : www.kcns.org.rs

 

 

Džez muzika za mnoge umetnike predstavlja posebnu dimenziju sveta i odnosa prema izvođačkoj praksi. Kao plod saradnje i prepoznatih zajedničkih ciljeva gradova pobratima, Novog Sada i Dortmunda, džez muzika dobila je svoj novi stvaralački prostor u vidu ove manifestacija koja okuplja profesionalce, ali i ljubitelje. Letnja akademija podrazumevala je školu džeza počevši od 15. jula.

Intenzivnim radom sa vrhunskim umetnicima ovog muzičkog pravca, polaznici akademije svakodnevno su vežbali, a imali su priliku i da svoje veštine, zajedno uz mentore, pokažu u okviru koncerata koji su održavani od 19. do 22. jula na brodu Cepelin, na Petrovaradinskoj tvrđavi ispred Galerije ,,I.T.D. Radoševič“ i u Klubu ,,Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Uspešna sedmogodišnja saradnja donela je mladim talentima džez scene dragoceno iskustvo i znanje, poznanstva sa inostranim budućim kolegama, a publici Novog Sada nekoliko prijatnih letnjih večeri.

 

Novosađani se sa zadovoljstvom svake godine odazivaju pozivu mladih muzičara i postaju verna publika, stvarajući nove tradicije. Do sledeće Džez akademije…

 

 


 

Priredila:

Olivera Bolta

 

 

fb profil: Olivera Bolta  

instagram: boltare_ 

 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar