ONLINE SHOPPING – MOJA OVISNOST

Za svoj prvi post odlučila sam se na jednu meni vrlo zanimljivu temu, a to je online shopping .  Pošto sam veliki fanatik za kozmetikom, 99% proizvoda koje kupim online je upravo kozmetika. Zato sam se odlučila napisati par savjeta kako izbjeći lošu kozmetiku i na koje stvari da više obratite pažnju.

 

 

 

 

Prije dve godine počela sam se više interesirati za kupovanje preko interneta i danas je to za mene postala ajmo reći ovisnost, jer ne prođe niti jedan mjesec a da ja ne kliknem na “BUY”. Nije to neka velika mudrost ali opet je dobro znati par stvari, kako i na koji način kupovati a da ta kupoviina bude što sigurnija bez imalo stresa za vas.

 

Prvo što trebate napraviti je da otvorite svoj posebni račun koji će vam služiti samo za online kupovinu tako što ćete ići u banku i zatražiti gospođi u banci da vam otvori novi račun. Ako želite kupovati u inozemstvu najbolje je otvoriti devizni račun, jer ćete na taj način vršiti plaćanja u devizima, odnosno u stranoj valuti. Sad se sigurno pitate zašto posebni i devizni račun. Ja smatram da je tako najsigurnije jer ćete na taj način biti sigurni da vam nitko neće ukrasti novce.

Ako danas želim kupiti nešto npr. s E baya, odlazim na bankomat i automatski položim iznos koji mi je potreban za kupovinu. Položim novce i za par minuta kupujem.

Nakon toga na tom računu više nemate niti jednu jedninu kunu jer ste upravo sve potrošili. Super, zar ne? Sigurnije mi je na taj način nego davati nekome svoj broj tekućeg računa gdje mi sjeda plaća.

Nakon što ste otvorili račun sada je potrebno da odete na PayPal stranicu i registrirate se zbog sigurne kupovine. Na taj način sve vaše uplate ići će preko Pay pala.

 Što je to Pay Pal??

To je internenski orijentirana kompanija koja omogućava da se uplate i novčani prijenosi obavljaju u potpunosti preko interneta.

To su te tehnikalije koje morate napraviti prije nego što počnete s šopingiranjem putem interneta. Jednom kad to napravite mirni ste do kraja svog života.

 

Kad smo obavili otvaranje payPal računa možemo sa sigurnošću krenuti na šopingiranje. Jupiiii…

 

 

photo by: cdn.techinasia.com

 

 

 

 

A sada par mojih savjeta kako što bolje šopingirati;

Kada želim kupiti neki komad kozmetike obavezno pročitam i po par recenzija na internetu da se što više uvjerim da li će mi taj proizvod odgovarati ili neće.

Ako se radi o puderu, pogledam što je više moguće raznih swatcheva i isto pročitam više recenzija. Ako taj puder ima za kupiti u Vašoj drogeriji ali Vam je tamo preskup a na internetu ga ima po jeftinijoj cijeni onda se možete zaletiti do Vama najbliže drogerije i odmah na licu mjesta odabrati svoju nijansu i na taj način sami sebi olakšati online kupnju.

Tako ste bar prošli jeftnije ako ništa drugo.

 

Ako tražite neki određeni komad kozmetike, a neznate koja ga starnica sadrži, onda je dovoljno da u google tražilicu upišete proizvod koji vas zanima npr. Kat Von D paleta shop i sam google će vam otvoriti sve stranice koje nude opciju šopingiranja za taj  proizvod odnosno brend.

Kada nađete stranicu koja vam odgovara obavezno prvo pročitajte

o    uvjete kupnje,

o    da li šalju za Vašu državu

o    iznos poštarine.

o    te gdje je sjedište te stranice (da izbjegnete plaćanje carine, više o tome u nastavku )

Nažalost puno stranica ne šalje u sve države ili imaju ogromnu poštarinu, što zna nekad toliko ubiti čovjeka u pojam. Nažalost.

Skoro svaka stranica ima recenzije korisnika koje obavezno pročitajte.

Što su recenzije iliti Feedback bolji, odnosno imaju veću ocjenu, proizvod je već provjeren od strane korisnika i siguran je za kupnju.

Ako je stranica iz Europske unije, onda nemate strah od naplate carine I PDV-a, ali ako nije onda se morate paziti naravno ako ne želite da vas dodatno carine. Tada vaš ukupni iznos narudžbe ne smije prijeći 25$. Ovo svakako zapamtite.

 

Kad ste izabrali što želite kupiti, ostalo Vam je još samo da stisnete tipku “buy” i vaša narudžba će biti poslana. Odmah će se na iznos dodati poštarina tako da odmah znate koliki je vaš trošak i nakon toga taj iznos vam se skida s računa.

 

 

 

 

Na e-mail koji ste prethodno ostavili u podacima koje ste upisivali na stranici zajedno s Vašom adresom, stiže Vam kratki sažetak Vaše narudžbe, a ovisno o ažurnosti te stranice nakon dan ili više stiže Vam e-mail da je vaš paket poslan.

 

Neke stranice nemaju mogućnost praćenja pošiljke, dok većina sadrži broj tako da možete pratiti Vaš paket i u bilo kojem trenu saznati gdje se on nalazi.

Ako naručujete iz Vaše zemlje, paket je kod Vas kroz 2-3 dana, opet ovisi o ažurnosti stranice, a ako ste naručivali s inozemne stranice, onda ćete morati na paket čekati i do 20-tak dana. Kako kažu “strpljen spašen”.

 

Veliki savjet je da kupujete preko provjerenih stranica i da čitate feedback korisnika.

Kupnju kozmetike nikako Vam ne preporučujem preko kineskih stranica, koliko god one bile jeftine, jer su to teške kopije a svi znamo da nam kopije nisu provjerene.

 

Meni najdraže stranice ( u nazivu svake stranice Vam je link )

 

Domaće stranice

o    Pink Panda

o    Lijepa.hr

o    Superskin.hr

o    Corner ljekarna

o    Novexpert

Diviana Cosmetics

 

Inozemne stranice ( za kozmetiku )

o    Beauty bay

o    BeautyLish

o    Feelunique

o    IHerb

o    Beauty Joint

o    Nordstrom

o    Lookfantastic

o    Wishtrend

 

Kineske stranice ( ali ne preporučam kozmetiku )

o    Buycoins

o    Born Pretty

o    Aliexpress

o    Newdress

 

 

Ebates je cash back stranica, odnosno stranica uz koju možete kupnjom zaraditi neki mali postotak provizije.

 

Sve stranice koje sam navela su u biti stranice sa kojih sam osobno ja nešto naručivala, za koje imam sve pohvale.

 

Kad kupujete online morate biti svjesni da se svašta može desiti, u smislu da se paket zagubi, da dobijete krivu narudžbu ili da Vam neki proizvod stigne polomljen.

Ali ti prodavači toliko drže do svog ugleda, odnosno pozitivnog feedbacka da će sve napraviti da budete zadovoljni. Ako Vam paket ne stigne u nekom određenom razdoblju vraćaju Vam novce. Ako Vam dođe proizvod polomljen isto tako vraćaju iznos ili zamjene proizvod. Sve u svemu možete se s njima sve dogovoriti.

Ja nikad nisam imala neko strašno loše iskustvo, u smislu da me netko prevario. Za sada uvijek sve pet.

Nadam se da sam vam ovim postom i svojim iskustvom bar malo pomogla

 Ja sam se “navukla” na tu vrstu šopinga i vjerujte mi da već godinama nisam išla u “normalan” šoping. I ne fali mi. Sviđa mi se ovakav način kupnje pogotovo što napokon mogu doći do nekih brendova koji nisu dostupni kod nas, a i dobro je što je vani dosta toga jeftinije nego kod nas.

 


 

Autor teksta:

Moje ime je Silvija i živim u Rijeci.
Prešla sam tridesetu, ali se osjećam kao curica. Majka sam jednog divnog sina kojeg naravno obožavam.
Od svoje 17-te volim šminku ali u zadnjih par godina to je prešlo u još veću ljubav.
Kozmetika je moja strast, moja najvažnija sporedna stvar na svijetu.
Fb stranica: Makeup paradise
blog: klik

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

  • Haljina za 5$ sa sajta eBay.com? - Lips & Heels July 14, 2017 at 1:37 pm

    […] Online kupovina je postala sve popularnija u poslednje vreme. Moram priznati da i sama sve češće kupujem online jer tako ne gubim vreme na višesatno šetanje, a i poprilično je zabavno. Postoji mnogo sajtova za online kupovinu kada je garderoba u pitanju i mahom su to kineski sajtovi. […]

    Reply

Ostavite komentar