Posvetlite kosu na prirodan način

Da li ste znale da možete doći do svetlijih nijansi bez korišćenja farbe? Posvetlite je bez tretiranja hemikalijama koje će Vam narušiti zdrav izgled. Mi Vam dajemo nekoliko saveta. Ukoliko imate iskustva i bile ste već same svoj majstor, koristeći sastojke koje imamo kod kuće, pišite nam 🙂 .

Svaka žena počne od kose ukoliko želi bilo kakvu promenu na sebi. U priorodi nam je da eksperimentišemo i delujemo tako da nikad ne znamo šta hoćemo. Dobijemo željenu boju, pa nam se dopadne druga. Poznato, zar ne? 🙂

Volela bih da znate da od ovoga ne očekujete čudo, zapravo radi se o manjim nijansama, ne drasičnim razlikama. Ukoliko želite baš posvetljivanje u nekoliko nijansi, ipak će to poći za rukom frizerima i nešto ,,jačim” preparatima. Mi govorimo o prirodnom načinu i nešto maloj nijansi svetlije boje od one koju trenutno imate.

 

SOK OD LIMUNA

 

Verujem da ste već čule za ovu metodu. Sok od limuna je dobar i za beljenje zuba, te ne čudi što i ovde čuda čina. Jedan ili dva limuna (za dužu kosu), bočica s raspršivačem i cediljka su vam neophodni. U pola šoljice tople vode dodajte sok od limuna. Rastvor sipajte u bočicu i ravnomerno nanesite na kosu. Limun isušuje kosu, pa se ne valja koristiti tako često. Koristite ga najviše dva puta nedeljno, a nakon tretiranja obavezno nahranite kosu pakovanjem po želji. Limun za kosu je letnja metoda za posvetljivanje kose, te je sada idealno vreme za to.

 

MASKA OD MEDA

 

Dve kašike meda sipajte u pola šoljice tople destilovane vode i dobro promešajte, pa dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ili kokosovog ulja i dve kašike cimeta. Ova smesa mora da odstoji, tako da ukoliko žurite, nije baš preporučljivo. Potrebno je da odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi, nakon čega ćete je naneti i poželjno je da stavite kapu za tuširanje. Nakon sat vremena kosu operite šamponom. U ovom slučaju nema opasnosti od isušivanja kose.

 

VODKA

 

Eva Hercigova i mnoge poznate ličnosti koriste ovu metodu. Kombinacija votke i sode je omiljena upravo Evi. Kako kaže, voli svako jutro da ispere kosu ovom mešavinom. Alkohol iz vodke je odličan i protiv peruti, a kosi daje idealan sjaj.

 

MORSKA SO

 

Ukoliko idete na more, odlično. Svima je već poznato da dolazi do ovog procesa upravo na moru. Ukoliko i ne idete, ne očajavajte. Danas gotovo svaka prodavnica zdrave hrane ima u ponudi morsku so. Rastvorite 1 kašiku soli u pola čaše vode i nanesite na glavu. Ostavite 15 minuta, pa isperite. Ponavljajte svaki dan ili svaki put kad perete kosu.

 

 

Imate li vi neki savet? 🙂 Da li ste probale neku od ovih metoda?

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

No Comments

Ostavite komentar