Potrebe i besmisao

Od tebe uzimam samo ono što mi je potrebno. Ti daješ vreme, daješ strpljenje, ulažeš napor u čekanje. I sve to prolazi kroz moje prste, tako da nema šta da se zadrži. Kao kroz sito brašno prolazi i vetar odnosi sve to daleko od mene. Nemam vremena. Nemam strpljenja. Ne želim da čekam. Hoću sada da uživam u nama, u tebi. Hoću sada da me gledaš i uzimaš kao da ti život zavisi od toga. Hoću sada, tvoj dah na mom vratu, tvoje ruke oko mog struka.

Već duže vreme nemam potrebe. Postajem papir na koji napišeš da me voliš. Postajem hladni betonski zid koji razdvaja srećna od nesrećnih vremena. Ali nisam to ja, to je ono u meni. Želim više, želim osećajnije. Želim letnji pljusak niz moje telo, pa tuširanje mlakom vodom, da miriše na vanilu i da jedemo sladoled u ponoć na terasi. Postajem željna. Želim avanture u kojima se dešavaju nepredviđene stvari, gde vrućinu brzo smeni hladan vetar, pa se stisnemo jedno uz drugo.

Ti odavno ne daješ ono što mi treba. Ti ređaš reči u rečenice. Ti misliš, i previše značaja daješ tome. Ja bih da dođeš sa buketom cveća i oživiš u meni ono čega skoro pa da više nema. A ti bi da pričaš, da rešavaš probleme, da popravljaš stvari. Neću da menjam staro za još starije, i da krpim i ušivam šavove između nas. Hoću da staviš pred mene ono što želim. Želim tako malo, tako minimalno i minijaturno. I baš zbog toga, ne vidiš te stvari. Ne vidiš ni kad povisim ton, ni kad napišem većim slovima.

 

Prethodni tekst->Slutim kraj

 


 

Klasična i romantična. Farmaceut, ljubitelj dobre pisane reči, bloger i devojčica u telu žene.

fb stranica: Classic and Romantic

 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar