Šminka za svečane prilike

Pošto idemo u susret maturama, danas sam želela sa Vama podelim neke od trikva za savršen make-up look, koji će trajati ceo dan.

 

 • Pre svega jako je bitno negovati kožu, da bude čista i hidrirana. Treba da zamislite da je vaše lice čist papir na kome možete stvoriti vašu umetnost. Tako da, veče pre bitnog dogadjaja, lepo očistite kožu, koristite kreme koje odgovaraju vašem tipu kože i obavezno koristite kreme za predeo oko očiju, jer nam je tu koža najtanja i vrlo često i najsuvlja. Ujutru, čim ustanete, treba da nastavite sa istom tom negom lica i da koristite maske za hidrataciju, moje najomiljenije su sheet maske, jer su veoma jednostavne za korišćenje. Stavite papirnu masku na lice držite 20 min i osećaćete se posle toga kao novi. Možete ih naći svuda u Dm-u, Lilly-u ili Sephori. Naravno, sve proizvode koje koristite treba da budu proizvodi koje ste već koristili i prijaju vašem licu i ne dovode ga do upala ili nekih alergiskih reakcija.

 

 • Takodje i kada koristite puder treba da se držite onog koji vam najviše odgovara i na koji ste navikli. Naravno, ako želite neki koji ima veću pokrivnu moć ili jednostavno ste štedeli pare za neki koji već dugo vremena želite, nemojte ga prvi put staviti na lice na dan svečanosti koju imate. Testirajte ga nekoliko dana pre da vidite kako vaše lice reaguje na njega. Takodje obavezan korak pre pudara je prajmer, koji pravi barijeru izmedju vašeg lica i pudera i što je najbitnije, sada vaša šminka traje ceo dan. Kod pudera takodje treba gledati da ima što manji SPF, jer prilikom slikanja ako je veliki SPF zbog bilca imaće odsjaja i izgledaćete isprano i izbledelo.

 

 

 • Jedan od koraka koji možete, a i ne morate da uradite je konturisanje sa kremastim prozvodima. Ja volim kad su neke svečanosti da koristim dosta kremastih proizvoda da bi se sve što je u prahu zadržalo što duže na licu, a i to su svečanosti, treba da se šminkamo mnogo jače naročito zbog slikanja, jer ne želimo da naš trud bude uzaludan, kad već toliko vremena provedemo spremajući se, želimo sve da se vidi na slikama. Kad smo kod slikanja, puder u prahu isto treba da koristite neki koji ste već testirali i znate kad se slikate da ne vraća blic, jer npr. Ako radite bake ispod očiju ili ispod kontura i ne očistite posle nekog vremena kako treba ili Vam puder u prahu ne odgovara, verujte sve će se videti na slikama. Tako da obavezno vodite računa o tome.

 

 • Što se očiju tiče, to je više lična stvar šta volite i kako želite da izgledate. Na naslovnoj slici ja sam se odlučila za taman smoke eyes sa sivim šljokicama i neki kao polu cut-crease. Ako želite kao ja da se našminkate onda obavezno šminkajte oči pre lica, jer ako vam padnu šljokice ili crna senka svuda po licu uništićete puder, ovako možete da radite šta hoćete, pomoću pudera i korektora sve se može lako počistiti i naravno uz pomoću vlažnih maramica. Obavezne su i veštačke trepavice, jer jednostavno svakom izgledu daju neku glamuroznost. Ostanite uz nas i sledeci petak i pokazaću vam detaljno kako da dodjete do ovog izgleda. 😉

 

 • Što se tiče usana, ja sam uvek za neku nude nijansu , jer većinom ide uz sve, ali isto tako ako ste navikli da koristite neke jake boje slobodno ih koristite, jer sve što radite treba da bude ono na šta ste navikli , ali opet da kažemo unapredjena verzija Vas, da istaknete vašu lepotu, a ne da je maskirate.

 

 • Jako je bitno koristiti sprej za setovanje da celu šminku zaključate u mestu i da možete da plešete i skačete i ludo da se provedete, a da ne brinite o izgledu vase šminke.

 

 • Za kraj i ono što je najbitnije je da se vi lepo osećate u svojoj koži i da se odlično provedete gde god da idete .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To bi bilo to za današnji post, nadam se da ste uživali i saznali nešto novo.

Do sledeceg pisanja….

Ivona Dimić

Prethodni tekst->Dnevni smokey eyes

fb stranica: Ivona MakeUp

instagram: Ivona Dimić 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

 • Glitter smokey eye - Lips & Heels March 31, 2017 at 3:44 pm

  […] što sam Vam I obećala u prošlom postu, ovaj put ću Vam prikazati mini tutorijal kako da lako dođete do ovog makeup […]

  Reply

Ostavite komentar