Summer Party Makeup Look

Leto je vreme kada se najmanje šminkamo, prvenstveno zbog visokih temperatura, ali poneke prigode kao što su žurke, venčanja, kasni izlasci i slično…daju nam prostora da damo sebi oduška i raspalimo po bojama i šljokicama „za sve pare“ što bi rekli :-D.

Jedan od takvih look-ova želim da Vam predstavim u ovom tutorijalu u kome je postupak prikazan korak po korak kao i materijal i makeup koji je korišćen.

 

 

 

 

Na prethodno očišćeno i negovano lice nanosimo primer u zavisnosti od tipa i potreba kože (izborom primera/baze bavićemo se nekom drugom prilikom) i time teksturu kože pripremamo i omogućavamo da šminka na licu duže traje.

 

 

 

 

Na lice nanosimo tečni puder u odgovarajućoj nijansi koju smo odredili tako što smo naneli malu količinu pudera četkicom ili prstom na deo od početka brade do vrata. Ako se boja na tom delu stapa sa našim celokupnim tenom onda je to sigurno odgovarajuća nijansa. Puder nanosimo četkom za veću pokrivnost ili prstima za laganiju teksturu. U ovom slučaju koristila sam MAC Mineralize tečni puder i iskreno nisam baš zadovoljna jer ga prvi put koristim ali za sledeći tutorijal ću se vratiti proverenim puderima kao što je MAC Studio Fix i MUFE HD.

 

 

 

 

Nakon tečnog pudera korektorom pokrivamo podočnjake i ostale nepravilnosti na licu. Ovde smo koristili L.A.Girl Pro Conceal/ Porcelain, zatim sve fiksiramo puderom u prahu (Kryolan puder u prahu translucent) i stavljamo zaštitni sloj baby pudera ispod očiju za slučaj da senke padnu na lice prilikom blendanja….kada radite sa tamnijim senkama nekad je lakše da prvo šminkate oči pa onda kasnije da radite ten. To je stvar izbora, ko kako želi…

 

 

 

Da bi senka bila postojanija na očima, a boje izraženije, koristićemo MAC Paint pot masnu senku kao bazu u nijansi Soft Ochre. Ja sam se ovom prilikom odlučila za senku tople ljubičaste nijanse na gornjem kapku (Sephora) i žutu (Urban Decay) i tirkiznu nijansu za donji kapak (Sephora). Senke dobro izblendati mekanom četkicom.

 

 

 

U uglove oka naneti zlatni highlighter ili sedefastu nijansu šampanjac boje (MAC Soft and Gentle) da bi se pogled „otvorio“ kao i ispod obrva, i naravno, stavite malo MUFE Diamond Glittera na kapke.

 

 

 

Da bi ceo makeup bio kompletan nikako ne smemo zaboraviti obrve koje su sada u trendu i treba ih naglasiti i definisati olovkom za obrve (Catrice Eye Brow Stylist 030).  Očistimo baby puder i nanosimo maskaru za definiciju trepavica (MUFE Excessive Lash).

 

 

Kako bi lice imalo letnji preplanuli look koristimo bronzer koji nanosimo na čelo i jagodice (Too Faced Sweethearts Bronzer) a za naglašenu konturu puder za konturisanje u medium nijansi (Too Faced Cocoa contour powder). Rumenilo će naglasiti dodatno jagodice posebno u toploj neutralnoj nijansi (TF Sweethearts Perfect Flush Blush). Hihlighter nanosimo na deo iznad jagodica…(MAC Soft/Gentle)

 

Na usne smo stavili nežan neutralan sjaj za usne (Estee Lauder 420)

 

 

 

Ako želimo da ceo ovaj letnji look učinimo malo dramatičnijim i glamuroznim, dodaćemo crni eyeliner (Inglot 77)

 

 

 

Uživajte u letu i makeup-u prepunom boja…jer, „Makeup i art, beauty is spirit!“

 

 

 


 

Autor teksta:

 

 

Daliborka Kekeljevic Makeup Artist                                                   

instagram: daliborka_kekeljevic_mua

fb stranica: Daliborka Kekeljevic Make Up Artist

 

 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

  • Brza i jednostavna šminka za leto 2017 - Lips & Heels August 2, 2017 at 2:14 pm

    […] stoga stalno isprobavam nove proizvode, trendove i tehnike. Odlučila sam da vam predstavim makeup koji u poslednje vreme često nosim. Zahteva ‘minimano’ proizvoda, minimalno – kada sam ja u […]

    Reply

Ostavite komentar