Suzi

Ne znaš ti, suzo, kako te je teško progutati. Ne znaš ti kako je ne obrisati te o toplo rame, nego te, suzo, gutati. Kao grumen oštrog metala, grubog, teškog, bolnog grlo tobom izderati. Zbog reči i rečenica koje toliko peku dok koracima habaju snove, znaš li, suzo. Reči uprljane besom, ocrnjene nezadovoljstvom, uporno gaze i gaze po tim lepotama što mi podupiru glavu. Suzo, kad tvoja bistra kap pomiluje povređene zvezde, dišem ponovo.

A ne mogu da te pustim. Ako te pustim, te reči i pasusi izrašće u nešto poput pipaka hobotnice, obgrliće jače.

Ugasiće mi zvezde u očima.

Zadaviće moje snove. I svaka kap nade će da presuši.

Sećaš se i ti, suzo, nekad dok si u malenim očima stojala i na tom toplom ramenu se sušila. Uz pesmu, uz ljuljanje, uz dodir još topliji. U manjem i šarenijem svetu još se nismo ni poznavale.

Tuđe su godine odaljile mene u visine, tuđe su misli ohladile toplo rame, nad njim sad je crveno grlo puno tuđih reči. Užareno grlo puno gutanih godina i tog odvratnog tuđeg. A veličinu tog zagrljaja, izgleda, prerasla sam. Prebrzo na meni su izrasle one: „Ja to hoću!“.

Ne stajem više između tih ruku, baš nikako. Možda da sam skupila u sebe jačinu tog urlika ili možda da se zagrljaj malo otvorio?

Da sam manje svoje snove zalivala tobom, suzom, možda ne bi očvrsli ovoliko. Da sam ih malo manje terala da rastu, možda ne bi zarasli u krila. Da sam ovo ili ono radila, možda ipak ne bi bilo ništa bliže toplo rame.

Mi, suzo, noć po noć, ljuljamo se, dok me ne poplavi tvoje more i ne utonem u zaborav sna. Uz nadu da nas pokrije da ćeš, jednom, iz osmeha, u naručju milog glasa da kaneš.

 

 

 

 

Moje ime je Marijana Bovan.

Imam 22 godine i student sam ruskog jezika i književnosti. Pored ruskog jezika, govorim engleski jezik tečno, a dostižem tu “tečnost” iz italijanskog i slovačkog jezika. Pišem kao freelance pisac, imam profil na upwork.com (profil), a i na proz.com. Ponosim se člankom objavljenim na portalu kultivisise.com i pesmom objavljenom na blogu “Kutija ljubavi”. Na mom facebook profilu mozete pronaci jos mojih objavljenih tekstova ->fb profil

Prethodni tekst->Ožiljak ispod usne

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

1 Comment

Ostavite komentar