Svakodnevni makeup

Za ovaj petak sam Vam pripremila nešto brzo i lagano. To je šminka za svaki dan , veoma jednostavna i brza i odlična ako ste žena u pokretu i nemate vremena da sedate ispred ogledala tri sata.

Pre svega, kao i pre svakog šminkanja za bilo koju priliku, bitno je da nanesete vašu dnevnu negu za lice i ostavite da lice odmara bar pola sata pre nego što krenete sa šminkom. Moja preporuka Vam je da za svakodnevnu šminku ne koristite jake pudere, već da to bude neka lagana varijanta kao što su BB ili CC Kreme. Znam da su ove kreme bolje za suvlju kožu, ali mogu se naći i za masnu. Ako se vi prijatnije osećate sa puderom, koristite i njega, samo gledajte da ne bude suviše jak i težak za vašu kožu. Jedna od mojih preporuka je Biotenova CC krema.

 

 

photo by: Vera Dimov

 

 

 

Možete je naneti prstima, četkicom ili beautyblender-om,  daje lepu svežinu licu. Za korektor, ako imate kao ja, problema sa jako tamnim podočnjacima, slobodno imajte malo težu ruku i nanesite koliko Vi mislite da je potrebno, ali opet imajte u vidu da je to svakodnevni izgled i da treba da izgledate što prirodnije. Ako to znači da vam se vidi po neka bubuljica, to je sasvim u redu, ali naravno ako se Vi ne osećate prijatno da imate bilo kakvu tačkicu na Vašem licu, slobodno prekrijte, ali nemojte koristiti dodatni sloj pudera ili kreme za to, već korektor. Moja preporuka Vam je Aurin Correct me.

 

 

 

 

Oba ova proizvoda možete naći u LILLIY-ju ili DM-u.

Da lice ne bi izgledalo jednolično samo sa puderom i korektorom , moramo mu dati malo boje i dimenzije. Ja koristim Rimmel-ov bronzer i kao rumenilo i kao bronzer, da mi da taj efekat osunčanog lica i nekad uradim konture, za to koristim NYX paletu za konturisanje .

 

 

 

 

 

 

 

 

I, naravno, bar za mene neizostavni deo je hajlajter. Moj omiljeni The balm Mary loumanizer. Bronzer i hajlater možete naći u LILIY-ju, a paletu za kontirisanje u Aleksandru.

 

 

 

 

Sad što se tiče očiju, Vi možete naneti samo maskaru i to je to. Ja iskreno volim da imam nešto malo više na očima, tako da sam se ja ovaj put odlučila za alajner. Koristila sam Loreal alajner i njihovu maskaru i oba možete naći i u DM-u I LILIY-ju.

 

 

 

 

 

 

 

Što se vaših usana tiče, tu možete pustiti maštu na volju. Ja sam se odlučila ovaj put za nude nijansu, ali nažalost se ne sećam šta sam tačno koristila. Kao što rekoh, uz ovakav izgled, možete bilo koju boju karmina ili sjaja ili stavite samo labelo i spremne ste.

Nadam se da ste uživale u  ovom postu ovog petka. Želim Vam lepe Uskršnje praznike.

 

Do sledećeg pisanja….

Ivona Dimić, profesionalni šminker

fb stranica: Ivona MakeUp

instagram: Ivona Dimić 

Prethodni tekst-> Glossy makeup look

 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

Ostavite komentar