Veštačke trepavice

Prošle nedelje smo pričali o nanošenju maskare, a ove nedelje ćemo o veštačkim trepavicama.

Česta pitanja koja dobijam od klijenata u vezi veštačkih trepavica su :

“Da li ću lako da ih skinem?” i “ Da li će da izgleda suviše veštački? ”

Naravno da se lako skidaju, povučete prstima duž kapka. Da ne bi izgledale suviše veštački pre svega morate da ih izmerite da li odgovara dužina. Ako su suviše velike samo na krajevima, skratite koliko je potrebno,  nikako ih ne skraćujte na početku ( deo što treba da ide na uglove oka).

Najlakši način stavljanja je uz pomoć pincete.

Nakon što ste izmerile trepavice i vidite da li trebate da ih skratite, nanestite lepak na njih. Čekajte od 10 -30 sek. , zavisno od lepka. Da je lepak spreman videćete po tome što neće biti potpuno vlažan, već dovoljno lepljiv za aplikaciju. Ukoliko lepak nije dovoljno suv, trepavice će se samo razvlačiti po oku , neće se lepo uhvatiti za liniju duž kapka. Sad kad nam je lepak spreman, uzmemo pincetu i gledajte se u ogledalo, pincetom polako prilazite vašim trepavicama. Prvo zalepite sredinu, a zatim povucite koliko vam je potrebno da zalepite kod unutrašnjeg dela oka ( nemojte ići skroz do očnog kanala, jer lepak može da vam iritira oči, a izgledaće neprirodno) . Sad kad ste zalepili, zalepite i spoljašnji deo. Ukoliko niste stavili ajlajner, trudite se da ih zalepite što bliže vašim trepavicama, ili nanesite jako jako malu, jedva primetnu liniju ajlajnera , da bi sakrili liniju veštačkih trepavica.  I to je to !

 

I još jedna jako bitna stvar!

Maskaru UVEK stavljajte pre nanošenja trepavica, jer ako nanesete na veštačke trepavice, skratićete im njihovu nosivost. Odnosno, ako stavite maskaru na njih, posle tog korišćenja možete ih baciti. U suprotnom možete, taj isti par, koristiti i do 5 puta, nekad i višse, zavisno kako ih održavate.

Kada skinete trepavice sa očiju, sve što treba da uradite da uklonite sa linje višak lepka i da ih stavite u neku kutijicu za neku sledeću priliku.

Znam da ovo u teoriji zvuči lako, a u praksi je drugačije. Ne brinite, uz konstantnu vežbu, posle nekog vremena postaće lako .

Do sledećeg pisanja…

Ivona Dimić

Prethodni tekst->Nanošenje maskare


 

Ivona Dimić, profesionalni šminker

fb stranica: Ivona MakeUp

instagram: Ivona Dimić 

 

Moje ime je Milica Milošević. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom’’ u kozmeziku. Iz tog razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje Lips and Heels

2 Comments

  • Kako staviti veštačke trepavice? - Lips & Heels August 9, 2017 at 1:54 pm

    […] ste ljubitelj dramatične šminke, nikako ne preskačite korak lepljenja veštačkih trepavica , jer će one otvoriti oko a i sam look će izgledati glamuroznije i efektinje. Na našem […]

    Reply
  • Veštačke trepavice sa sajta Beauty Bigbang - Lips & Heels August 11, 2017 at 5:03 pm

    […] bi istakle oči ili dodatno naglasile večernju šminku, mi devojke često posežemo za veštačkim trepavicama. Obožavam veštačke trepavice. Dugo nisam umela sama da ih apliciram, ali sam vežbom uspela. […]

    Reply

Ostavite komentar