Thu. Feb 21st, 2019

Jeftina nega kože? Moguće je!

Svakodnevno na tržište izlaze nove kreme namenjene za dnevnu ili noćnu negu kože. Svaka od njih je efikasna i dobra, ali se u zavisnosti od proizvođača cene mnogo razlikuju, što izuzetno utiče na interesovanje za iste. Da bi se prevazišao ovaj problem nudim vam savršeno, jeftino i svima pristupačno rešenje – medicinski vazelin!

 

Sveopšti trend popularizacije i isticanja važnosti upotrebe vazelina je među blogerkama i vlogerkama poznat kao “slugging“. Reč je zapravo o proizvodu koji zbog svojih odličnih karakteristika ima sposobnost da nahrani kožu, naročito nakon prethodnog hladnog perioda, zbog kog je koža primetno suvlja. Zapravo vazelin ima zadatak da spreči gubitak vode kako bi koža zadržala svoju prirodnu elastičnost i mladolikost. Takođe je idealan preparat za regeneraciju oštećene kože i ublažavanje crvenila, svraba i peckanja.

 

Odlične osobine duguje D – pantenolu  i dodatnim sastojcima poput nevena, kamilice, vitamina E i salicilne kiseline. Iako sastojci koje sadrži vazelin imaju hidrirajuće i blago antiseptično dejstvo, u zavisnosti od tipa kože on se može koristiti svakodnevno, ali se prečesto ipak preporučuje samo njegova primena u vidu noćne kreme, kako bi se sprečilo zapušavanje pora.

 

Osim što koži daje odličan sjaj, mekoću i hidrataciju, vazelin je odličan za održavanje dugotrajnog mirisa parfema. Sledeći put kad izlazite namažite malo vazelina na mesto na koje ćete poprskati parfem i videćete kako miris ostaje postojan satima. Takođe ga možete koristiti i umesto labela. Ono što je mene posebno oduševilo je njegov uticaj na rast trepavica. Potrebno je da sa starom četkicom od maskare mažete trepavice neko vreme i vidite čudo! Isto tako, vazelin možete da koristite i kao “hrana“ za kosu, naročito je efikasan ako se stavi na krajeve kose. Ako slučajno imate žulj od novih cepala, odmah namažite vazelin i ubrzo žulj nestaje – verujte mi na reč! Ima tu još dosta toga, ali vratimo se na kožu, najbitnije je da vazelin uspešno ublažava psorijazu, kožne alergije i ekceme.

 

Pored svega navedenog, nama ženama je posebno važno da vodimo računa o borama. I za ove probleme vazelin je fantastično rešenje. Dajem vam odličan recept za prirodnu kremu protiv bora sa vazelinom. Potrebna vam je 1 supena kašika bademovog ili maslinovog ulja (može i kokosovo), 1 žumance, 1 čajna kašika meda  i 2 čajne kašike apotekarskog (medicinskog) vazelina. Najpre vazelin istopite na vodenoj pari i dodajte sve ostale sastojke, zatim blago mešajte sve dok se ne napravi homogena masa. Nakon toga je prebacite u kutijicu od kreme koju ste iskoristili. Preporučujem vam da je nanosite pre spavanja blagim, masirajućim pokretima. Nakon 2 – 3 sata stajanja, skinite ostatke kreme vlažnom maramicom. Postupak možete da ponavljate svakodnevno ili 2 – 3 puta nedeljno u zavisnosti od toga koliko bora imate. Ne brinite, uskoro ih više nećete imati!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: