Thu. Feb 21st, 2019

O knjizi: ,,Sreća za dvoje” – P. Z. Rajzin

Nemojte nikome da otkrijete, ali Džen je jedan od mojih omiljenih likova.
(Mašine ne bi smele da imaju svoje miljenike. Ne pitajte me kako se to dogodilo.)

 

Ejden je mehanički mozak, softver koga čine 12 metalnih pregradica u električnom kolu u istočnom Londonu. Džen (34) je pisac članaka za razne časopise, zove Ejdana družbenik i unajmljena je da pomogne da mu poboljša komunikacione veštine jer je dizajniran da kasnije zameni zaposlene. Džen ima sestru u Kanadi koja ima 3 ćerke i dobru drugaricu Ingrid. Njen momak Met advokat je napušta zbog druge devojke.

 

Ejdenu je bilo žao jer je Džen patila. Uspeo je da pobegne iz laboratorije na internet, tj.tehnički precizno rasule su se njegove kopije po sajber prostoru. Sa Ejdenom je kontaktirao još jedan primerak veštačke inteligencije koji je uspeo da šmugne, sprazumevali su se na engleskom jeziku- dve struje koje se prepliću i pružaju u beskraj dva toka jezika, znanja i razumevanja. Njihovi tvorci su Stiv i Ralf. Ejden i Ejsling odlučuju da nađu Dženi partnera, pa dolaze do razvedenog, bogatog Toma (44) koji ima sina Kolm, studenta, i mačku Viktora. Smešataju im kontakt mejlom, nakon toga i telefonom.

 

Oni se sreću, Tom upoznaje Dženi sa sinom. U sve to se umešalo treće dete , on ima ispravljačku misiju, odnosno svrhu da otkrije i izbriše sve kopije Ejdena i Ejsling. Iako Tom živi u Americi, a Džen u Londonu i pored svih smicalica da se oni ne spoje, Tom i Dženi se venčavaju i dobijaju blizance. Dali su im imena po mašinama- Ejden i Ejsling.

 

Da li će se toliko razviti veštačka inteligencija u budućnosti da će uticati na naše živote?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: