Thu. Feb 21st, 2019

O knjizi: ,,Tangerina” – Kristina Mangan

Dve žene. Vrelina Maroka. Nejasna linija između dobra i zla.

 

Na početku koledža upoznale su se Alis i Lusi i postale su cimerke. Posle pogibije roditelja, starateljstvo nad Alis preuzela je tetka Mod, ali je dobijala iznos za pristojan život. Lusi je lagala da je izgubila roditelje u petoj godini, ali je uspela da dobije stipendiju za koledž.

Alis je iz hobija volela da fotografiše i u toj mračnoj komori nalazila je mir. Lusi se promenila od momenta kada je Alis upoznala Toma, jer je bezgranično, posesivno, egoistično volela Alis. Isekla je kablove za kočnice Tomovih kola, izazvala nesreću u kojoj je Tom poginuo, a Alis se teško oporavljala.

Alis se udaje za Džona, odlazi u Maroko u Tanger da živi u staroj kući. Nakon toga zapada u depresiju, ne izlazi iz kuće. Džon izlazi, provodi se, ima ljubavnicu meštanku.

Alis shvata da je Lusi kriva za Tomovu smrt, ali joj niko ne veruje u to. Odlazi u Maroko kako bi zaboraila prošlost. Lusi dolazi u Tanger kod Alis, potom ubija i Džona jer želi Alis samo za sebe. Upoznaje se sa prevarantom, meštaninom Jusufom, lažno se predstavlja, poziva tetku Mod da dođe jer je Alis luda, uzima deo novca i odlazi u Španiju.

Alis je smeštena u Malagi u bolnicu.

Lusi je nastavila dalje pod lažnim imenima da živi živote drugih ljudi koji su poznanstva sa njom plaćali svojom propašću.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: