Fri. Feb 22nd, 2019

FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA ДОК#1 OD 31. JANUARA DO 03. FEBRUARA U KOMBANK DVORANI

Kombank Dvorana će od 31. januara do 03. februara biti domaćin prvog izdanja FESTIVALA DOKUMENTARNOG FILMA ДОК #1.

 

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja, koja su podeljena u četiri programske celineBiografije“, „Vrhunci“, „Na ivici“ i „Prvi korak“. 

 

Program ‚‚Vrhunci” predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala.

 

U okviru ovog programa, festival će 31. januara u 20 časova otvoriti film „Zašto smo kreativni?“Hermana Vaskea.

 

U okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija, „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

 

U okviru programa „Biografije“ nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film „Proslava“, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua.

 

„Tupamarosi-urbana gerila“ Martina Markovića, „Veština“ Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine „Na ivici“ koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme. Programska celina ‚‚Prvi korak” slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: „Naša Afrika“ Aleksandra Markova, „Kriza je naša“ Rebeke Kaufman.

 

Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.

 

Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.

 

Filmovi će u Kombank Dvorani biti prikazivani u dve sale i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta. 

 

Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara.

 

Za projekcije od 16 i 18 časova karte su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara.

 

Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.

 

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: