Fri. Feb 22nd, 2019

#SAVE LUCIFER!

Ne samo jer je ovo izuzetan show, potpuno neopterećen današnjim vremenom, razmišljanjima, događajima i kao takav jedan od meni omiljenih od samog početka. Ne samo jer je upravo main plot polje mog interesovanja i istraživanja, a samo odudaranje od istog i česti pokušaji reditelja da se uklope u šablon ga je i dovelo do ruba propasti, ali svako ko vidi ono što se zaista može videti u ovoj seriji, podržaće akciju za njen povratak.

 

 

 

Od samog početka i u svojim najsjajnijim momentima nudi sjajne poruke, teme za razmišljanje i moralno-životne dileme, što po meni osim same zabave i mora postojati kao kriterijum kvalitetne serije, one koju bi i sam pratio. Te kad god pomislite da se sve pretvara u već viđenu NCIS “limunadu” kakvih danas obiluje američka televizijska scena, bukvalno Vas “izbaci” iz koloseka apsolutno fenomenalnim audio-storyline doživljajem koji nudi, što smo videli na kraju poslednje epizode sezone (da, sezone), kraju koji ne sme ostaviti prostora za bilo kakvu dilemu oko nastavka.

 

 

Iz svega je jasno viđeno da kreatori Lucifer-a ne oskudevaju u znanju, idejama niti načinima da naprave jednu istinski fantastičnu seriju, a da fali da na sve to dodaju hrabrosti da ispričaju priču čija se suština projavljuje u prethodne tri sezone. Pa u potpunosti je nebitno na kom će to biti servisu, na internetu ili televiziji, ali ovo jeste show koji proizilazi granice SAD, i ovo jeste ugao koji mora biti prikazan svima. Biblijska legenda i mit, uticaj odluka običnog, slabog čoveka, mane koje sablažnjavaju ili vrline koje ostave bez daha, linija dobra i zla, otvorenost uma ili predstava apstraktnog. Koliko smo spremni da verujemo u ono što nam se nametne te da li smo spremni nametnuti i poštovati veru, postulate i ideale sebi?

 

 

I najbitnije, da li i zbog najtežih problema treba odustati od svih što nam znače i koliko smo odlučni ne odbaciti da smo drugačiji od većine, čak ni onda kada nismo sigurni da će nas isti prihvatiti? Jeste li ljubav zaista snažnija od svih svetova, razlika, problema…

 

 

Sve to sam pronašao u prve tri, a nakon svega, ubeđen sam, još mnogo više u narednoj sezoni i mnogo njih, ovo poglavlje vredi pročitati do kraja.

 

 

Posle svih sličnih otkazivanja, nepotrebnih produžetaka, emitovanja besmislenih, određenom nivou ili ukusu publike, serija koje ne nude ništa do gubitka dragocenog vremena, opstanak Lucifer-a značio bi jedinstvenu pobedu onih “običnih” ljudi koji bi još jednom u istoriji dokazali da zajedničkim snagama mogu sve, pa i protiv “više sile” koju danas pokušava oponašati finansijski, kapilatistički svet koji na svaki projekat gleda kao goli, bezlični interes.

 

 

 

 

 

 

Zato, #SaveLucifer!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: