Mon. Dec 10th, 2018

ČUVENI TENOR GORAN KARAN U KOMBANK DVORANI 12. DECEMBRA

Proslavljeni splitski tenor Goran Karan održaće koncert u Kombank Dvorani 12. decembra s početkom u 20h. 

 

Kao rođeni Beograđanin, Karan se  posle dve i po godine, zajedno sa svojim Vagabundo bendom pred beogradsku publiku vraća s hitovima Vagabundo“, evrovizijskim hitom „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“ „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“.

 

Jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, uoči koncerta  poručuje da mu je veliko zadovoljstvo što će imati priliku da zajedno sa svojim Vagabundo bendom svira i peva beogradskoj publici:

 

– Nosimo vam malo Dalmacije, puno srca i glas juga.  Dođite i povedite koga volite, pesme će učiniti ostalo. Samo ljubav, poručuje Karan.

 

Podsetimo, Karan je objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

 

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima medju kojima su: Arsen Dedić, Oliver Dragojevic, Kemal Monteno, Zdenko Runjić,  Rajko Dujmić i mnogi drugi.

 

Karan je dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.

 

Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom “Kad zaspu andjeli”.

 

Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011., a njegova pesma All the Colours of the Rainbow” izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala. U snimanju je učestvovao veliki broj muzičara iz celog sveta.

 

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je  jedinstveno scensko i diskografsko delo. stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato,Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.

 

Pre velikog uspeha koji je stekao u Hrvatskoj, Karan je tokom 80-ih godina, kada se i počeo baviti muzikom, bio član hrvatskih muzičkih sastava: „Epicentar“, „Zippo“, „Big Blue“ i „Crna udovica“.

 

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: