Fri. Jan 18th, 2019

[Plejlista] Universal Music Serbia na jednom mestu okuplja najbolje iz 2018!

Godina koju ispraćamo još jedna je od onih kada je teško izdvojiti samo neki broj hitova koji su je obeležili i, iako je to otežavajuća okolnost za muzičke stručnjake, ujedno je odlična vest za ljubitelje dobrog zvuka. Ipak, prave preporuke uoči praznika stižu u vidu Deezer plejliste koju je pripremio Universal Music Serbia, a koja okuplja neke od numera koje su, u pravom značenju te reči, zaintrigirale svetsku i domaću javnost.Već narednih deset primera učiniće da uz ovu plejlistu provedete predstojeći odmor.

 

Lejdi Gaga i Bredli Kuper nisu samo superhot par koji je u rekordnom roku osvojio publiku širom sveta. Sva muzika iz filma, pa tako i nadaleko popularna „Shallow“, snimljena je uživo na setu, prema Kuperovoj želji, umesto popularnije i mnogo jednostavnije opcije snimanja unapred. Saznavši to, jasno nam je da ovaj duo bez dileme zaslužuje svaki dobijeni aplauz.

 

Arijanina “Thank you, next” nije samo pokazala drugu, ređe predstavljanu stranu žene, koja je snažna i zahvalna na svim neuspelim ljubavnim iskustvima iz kojih je učila, već je i ilustrovana spotom inspirisanim najpopularnijim tinejdž filmovima i njihovim likovima. Iskreno se nadamo da ste videli Kris Džener u ulozi majke nove Redžine Džordž, u „Mean girls“ segmentu videa.

 

Još jedna, ovog puta domaća tinejdž zvezda, Marija Žeželj, u svojoj numeri “All The Girls“ poručuje svim devojkama da drže glavu visoko i nikada ne odustaju od svojih snova. Ako je suditi prema spotu, prvom muzičkom fashion videu u regionu, iza koga stoje reditelj Lazar Bogdanović i dizajnerski duo MATES, Marijin savet bi trebalo slediti.

 

I zvanična himna leta 2018. godine, u okviru projekta „Tuborg Open“ bila je „Geria“ u izvođenju uvek intrigantne Mimi Mercedez, čiji je spot samo u trajanju kampanje dostigao više od milion pregleda. Čini se da je na opciji repeat ostala čak i sa padom temperature.

 

Čovek koji gotovo svakom svojom numerom uspe da napravi globalnu pometnju, još jednom je pokrenuo čitavu javnost. Ako vam ime Drejkove pesme“In My Feelings” ne znači puno, pokušajte sa stihom “Kiki, do you love me”?

 

Još jedna pesma sa Universal Music Serbia plejliste poznata je svim generacijama i ljubiteljima svih žanrova i nju ne treba dodatno predstavljati. Ujedno sountrack iz filma „Bohemian Rhapsody“, istoimena numera ove godine je proglašena za najslušaniju pesmu dvadesetog veka.

 

Među onima koga pamte generacije unazad, i to kao mladog repera iz Detroita sa prepoznatljivom blajhanom kosom, nalazi se i Eminem, koji se ove godine, nakon dugogodišnjeg iščekivanja fanova, vraća albumom Kamikaze, kao i numerom „Venom“, za istoimeni film baziran na Marvelovom liku iz stripa. Ako ste se pitali, on više nema plavu kosu i ne nastupa u potkušulji, a njegovo novo izdanje svakako bi trebalo ispratiti.

 

Sa druge strane, sa novim generacijama pristižu i više nego prijatna iznenađenja, a jedno od njih javlja se u likovima Zale Kralj i Gašpera Šantla, mladog para iz Slovenije čija muzika podseća na neke od najvećih svetskih indie pop bendova. Nakon što su karijere započeli samostalno, današnji par se udružuje i počinje zajednički da stvara, a numera „S teboi“ postaje oda mladalačkoj ljubavi.

 

Ličnost bez koje proteklu godinu svakako ne bi trebalo obeležiti je Šon Mendez, a jedna od najzapaženijih numera sa albuma koji nosi upravo njegovo ime, bila je „Lost in Japan“, kako originalna verzija, tako i remiks na kome je radio DJ popularan pod scenskim imenom Zed.

 

Još jedan veliki povratak desio se ove godine, sa numerom „Missing you“, kada se švedska pop zvezda Robin posle osam godina vratila na scenu. Kako je to izgledalo, prikazano je u videu koji je pevačica postavila na svoju fejsbuk stranicu, kada je iznenadila svoje najveće fanove na žurci koja je posvećena upravo njoj. Kako će vas video, izvesno je, dovesti do suza, uvek možete da kažete da su uzrok tome intenzivirane emocije u periodu praznika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: