Thu. Feb 21st, 2019

CENTAR ZA DEVOJKE REAGUJE NA NASILJE NAD ŽENAMA

Na kreativne načine, kroz edukaciju i aktivizam, Centar za devojke osnažuje devojke i žene već 20 godina. Teme kojima se bavimo jesu: prevencija nasilja nad devojkama i trgovine ljudima i žensko zdravlje. Različiti su načini na koje obrađujemo ove teme, nekada je to putem radionica, a nekad kroz predstave, forum teatre ili feminističku likovnu koloniju, a nekada pak pričamo sa devojkama i lično i putem sos telefona.

 

Kroz Centar za devojke i edukacije je prošlo preko 24000 devojaka iz srednjih i osnovnih škola.

O svima našim aktivnostima možete videti na www.centarzadevojke.org.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 21.11. do 12.12. Centar za devojke vodi kampanju “Reaguj na nasilje!” Ova kampanja ima za cilj da podstakne ljude da reaguju na nasilje nad ženama kako bi ono bilo osuđeno i adekvatno kažnjeno. Ova kampanja je deo 16 dana aktivizma protiv muškog nasilja nad ženama koji traju od 25 novembra – 10 decembra.

 

 

Otvaranje izložbe “Postojanje” sa IV Feminističke likovne kolonije u Leskovakom kulturnom centru je prva aktivnost i biće izložena do 06.decembra.

 

 

Problemom nasilja nad devojkama bavićemo se na različite načine: preventivnim radionicama i forum teatrima u osnovnim i srednjim školama, uličnim perfomansima, izvođenjem predstave “ja sam emotivno biće” spisateljice  Iv Ensler, ali i gostovanjem u medijima i kampanji na društvnim mrežama.

 

 

Ako želite da nas pitate još nešto, aktivno se uključite u borbu protiv nasilja nad ženama, možete nam se pridružiti na uličnm akcijama od 13-14h u pešačkoj zoni u Nišu:

  • 29. novembra na Međunarodni dan braniteljki i branitelja ljudskih prava
  • 6 decemba kada je godišnjica Montraelskog masakra koji govori o ženama koje su tokom 2018. godinee ubijene u porodičnom i partnerskom nasilju.

Dođi da zajedno gradimo svet bez nasilja nad ženama!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: