Fri. Jan 18th, 2019
ak1

Acnatac Gel- Moje iskustvo i mišljenje dermatologa

Odavno vam nisam pisala o kozmetici. Ovaj post ću iskoristiti kako bih vam navela koji su razlozi. Oni koji me prate duže vreme, upućeni su u moju situaciju sa licem, koliko sam se mučila kako bih je dovela do nekog pristojnog stanja. Da se razumemo uz pomoć dermatologa, nikako sama. Problematičnu kožu, kako je dijagnostikovana od strane dermatologa, lečim od oktobra meseca. Počelo je od nekih sitnijih bubuljica koje sam lečila La Roche Posay proizvodima namenjenim za lečenje akni.

 

U početku mi se činilo da mi koža odlično reaguje i da ide ka boljem, međutim, stanje je bivalo sve gore i gore. Išla sam i dalje na silne kontrole, pila dovicin, dodavana mi je terapija, a lice postalo suvo, izmučeno i hrapavo. Jednog jutra probudila sam se bukvalno u pečatima. Od dovicina preko orvažila…sve u svemu, dermatolog kod kog sam išla nije pojma imao o životu, već nagađao šta da mi da. Čak sam pila lekove protiv alergije. Ne bih da nabrajam šta sam sve stavljala na lice i pila. Vrhunac je bio kada mi je saopšteno da se umivam sapunom, nekim blagim poput Dove. Sapun i dehidrirana, izmučena koža?! Onda sam rešila da potražim savet na drugu stranu.

 

ak1

 

Odlazak kod drugog dermatologa koji važi za jakog stručnjaka. Odrađen bris, čiji rezultat je pokazao na prisustvo bakterije. Prvo što mi je rekao jeste da ja nemam akne. Moja koža nije takvog tipa, nije masna, nema naznake da će iskočiti akna. Izađu mi bubuljice pred ciklus i to je sve. Acnatac gel mi je preporučen od strane prvog, ne tako stručnog dermatologa. Pišem vam o gelu jer je jako skup. Cena mu je blizu 3000 dinara, a meni zapravo ništa pomogao nije. Kada sam pominjala ovom, drugom dermatologu da sam i to stavljala, rekao mi je da ima odličan sastav da leči nesavršenosti. Da njegov sastav treba da briše nesavršenosti sa lica, a dolaze mu pacijenti u gorem stanju. Izaziva perutanje kože ukoliko ga stavite na celo lice, tako da preporučujem da to učinite striktno na bubuljicu, ukoliko želite da probate.Prepisano mi je 8 kutija dovicina i koristim Uriage kremu za hidrataciju, o kojoj sam vam već pisala.

 

ac2

 

Ona je zaista odlična jer je nemasna, hrani i hidrira. Na sve to koža je upije za dva minuta. Acnatac gel nikako nemojte kupovati same.

 

 

Neophodno je da vam dermatolog prepiše, preporuči. Iako moje prvo iskustvo sa dermatologom nije prošlo najbolje, samo mi je pogoršalo stanje, savetujem da obavezno nađete odgovarajućeg koji bi vam preporučio šta je najbolje, kako da tretirate kožu. Ukoliko primetite nesigurnost, obavezno potražite mišljenje drugog.  

    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: