Fri. Jan 18th, 2019

Odelo (ne) čini čoveka?

Moda je ženama otprilike kao muškarcima fudbal – najvažnija sporedna stvar na svetu, zato molićemo za poštovanje. Međutim, moramo se složiti da to ne znači da je i svaka odevna kombinacija za poštovanje. Vaš materijal može učiniti da budete žena od stila, a Vaš stil može učiniti da budete materijal za ismevanje. Vi birate.

 

Dakle kako prosečna žena, koja nema mnogo vremena zbog posla, nema mnogo novca zbog računa i nema mnogo energije zbog dece da postane izuzetna? Jednostavno. Dobro ste pročitali – jednostavno. Sve imamo “little black dress” negde u ormaru iza kaputa i košulja koje svakodnevno nosimo. Ne, nije nenormalno obući je u 7 prepodne za vođenje dece u vrtić, a zatim odlazak na posao – jer ćete preko nje obući sako pastelne boje i obuti baletanke. Duboki dekolte? Dodajte ešarpu. Uz sat, uredno skupljenu kosu i “nemam šminku” šminku, potpuno ste spremni za ulogu majke i poslovne žene, koja ostavlja utisak da besprekorno vodi računa o sebi i pored svih tih obaveza koje se otprilike završavaju taman kad treba da počnu.

 

Posle napornog radnog dana ne bi bilo loše opustiti se uz koktel ili dva, ali ste te pozive uvek odbijali, pošto se jednostavno na takva mesta ne ide u stilu bankarske službenice. A vratiti se kući, srediti se i izaći ponovo bi bilo previše za jedan dan. Pojačajte šminku i parfem, pustite kosu, skinite sako, sat zamenite nakitom, a baletanke visokim potpeticama. To je to, spremni ste. Ovo nikada, ama baš nikada, ne može biti modni promašaj. I verujte, bićete zapaženi. Ne kao novogodišnja rasveta koja zaslepljuje, već kao privlačna žena na kojoj se pogled zadrži u masi. Što je i poenta.

 

 

_______________________________

 

 

Autor teksta: Anđela Steković

 

 

“Uvek svoja i jedinstvena, u neprekidnoj borbi za svoje ideale, nepresušni izvor umetnosti življenja.”

 

Instagram: @andjelastekovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: