Thu. Feb 21st, 2019

Sk8rings: Nakit od starih skejtbord dasaka

Danas nije neuobičajeno da se reciklira sa svim i svačim. Aleksandar Nikolić iz Kragujevca došao je na ideju da stare daske od skejtborda iskoristi da pravi prstenje. Zahvaljujući tome je i nastao brend Sk8rings koji danas osim nakita u svom asortimanu ima i naočare, a nekad je tu bilo i gitara, raznih stalaka i držača. Aleksandar je zaposlen na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu kao saradnik u nastavi, ali kaže da Sk8rings zbog sve većeg obima posla teži da preraste u primarno zanimanje. Njegove naočare proputovale su svet i našle su kupce u Americi, Austriji, Nemačkoj i drugim zemljama.

 

 

 

Kako i kada ste došli na ideju da počnete da pravite stvari reciklirajući polomljene i korištene daske od skejtova?

Više od 10 godina sam vozio skejtboard i nakon dosta vremena nisam znao šta da radim sa polomljenim daskama. Zato sam došao na ideju da pravim prstenje od starih dasaka pošto je to bilo nešto najmanje i najjednostavnije u tom trenutku.

 

 

 

Šta sve imate u ponudi u okviru Sk8rings i na koji način u stvari nastaju novi proizvodi u vašoj radionici?

Trenutno u ponudi imam pre svega naočare za sunce i za vid. Od nakita se vremenom dosta stvari izdvojilo kao što su prstenje, narukvice, minđuše i ogrlice. Radio sam i električne gitare, razne stalke i držače. Novi proizvodi nastaju pre svega zbog pažljivog odabira između želja kupaca i sopstvenog interesovanja.

 

 

 

Sk8rings naočare
Foto: Dragan Spasojević

 

 

 

Kako ljudi reaguju kada vide vaše proizvode i kakvi su komentari? Na koji način i gde sve kupci mogu da vide vaše stvari?

Kupci probaju i gledaju moje proizvode pre svega iz velike znatiželje. Zato što se iznenade kad vide nešto drugačije, pitaju da li su teške naočare, kakva su stakla itd. Onda kad probaju naočare shvate da su one ultra lake i veoma udobne. I naravno povrh svega izrađene su od skejtboard dasaka.

Kupci u zemlji trenutno mogu da probaju naočare pre svega na marketima i sajmovima ručnih radova kao što su Beogradski noćni market i Novosadski noćni market gde se Sk8rings predstavlja. Takođe, biće uskoro i jedno prodajno mesto u Beogradu. Kupci mogu online da poruče sve proizvode putem web sajta i društvenih mreža.

 

 

 

Koliko je vremena potrebno da uradite jedne sunčane naočare i ostali nakit koji pravite? Kako dolazite do sirovina za stvari koje radite?

Za jedan par naočara je potrebno između tri i četiri sata rada, naravno ako sve ide po planu. Za nakit sve zavisi o kojim proizvodima se radi. Prstenje se lako i brzo izrađuje, jer je manjih dimenzija i lakira se tri puta kao i sav ostali nakit. Stare i polomljene skejtboard daske nabavljam u Srbiji, ali i u inostranstvu. Daske van Srbije su često bolje zato što nisu puno vožene i mogu da se iskoriste mnogo više.

 

 

 

Sk8rings naočare
Foto: Dragan Spasojević

 

 

 

Dokle su sve stigli vaši proizvodi, odakle su kupci koji su uzimali vaše stvari?

Preko prodavnice na Etsy sajtu sam slao proizvode  Sk8rings na skoro sve kontinente. Najviše je bilo prodaja u USA, pa zatim u Evropi. Često prodajem svoje proizvode u Austriji i Nemačkoj na dizajn marketima.

 

 

 

Na koji od proizvoda koje radite ste posebno ponosni i zašto baš na taj?

Ponosan sam na svaki par naočara koje napravim zbog toga što znam da je svaki primerak unikat. Takođe, električne gitare koje sam napravio su velika umetnost.

 

 

 

Sk8rings naočare
Foto: Dragan Spasojević

 

 

 

Planirate li da proširite asortiman i koji bi to novi proizvod mogao da bude?

Ove godine je uvedeno nekoliko novih proizvoda kao što su četke za brijanje i kožni kaiševi sa detaljima od skejtboard dasaka.

 

Sk8rings možete pronaći na sledećim adresama: www.facebook.com/Sk8ringswww.sk8rings.net

 

 

________________________________________

 

 

Autor: Milka Hobetko

Novinar. Zaljubljenik u knjige, filmove, serije, šetnje, ukusnu hranu i domaće slatkiše (uživam i da ih sama spremam). Oduševljena sam ručnim radovima koji su nepregledno prostranstvo ličnih kreacija. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: