Fri. Jan 18th, 2019

NAJBOLJI LEK PROTIV LOŠEG RASPOLOŽENJA

Svi se ponekada našemo u situaciji da smo besni, tužni ili jednostavno bezvoljni. Obično nije lako pomeriti fokus i osećati se bolje, naročito u onim momentima kada nam spoljašnje okolnosti i ne daju neki dobar razlog da budemo srećniji i spokojniji. Nije pogrešno ako neko vreme ostanemo u svojim emocijama i istražimo šta se događa, šta nas je tačno povredilo, da li smo mogli nešto drugačije da uradimo itd. Možemo da se osamimo i „odbolujemo“ a možemo i sa nekim iskreno da razgovaramo.

Pored toga, postoje trenuci kada svesno želimo da popravimo svoje raspoloženje, a samim tim budemo srećni, ispunjeni i osetimo se korisno. To često nije lako jer ponekada razlozi za radost nisu očigledni (iako su obično prisutni).

Šta može da se uradi u takvim situacijama?

 

Odgovor je čudan, ali vrlo jednostavan. Kada vi niste dobro i niste sigurni kako da pomognete sebi, pomozite nekom drugom kome je to potrebno. Kada činimo dobra dela, osećaj smisla, topline i ispunjenosti nas preplavi i automatski se pomeramo sa tačke u kojoj smo se nalazili. Pored toga, tu su  zahvalnost i podrška koju nosimo sa sobom dugo vremena posle.

Zato, kada vam se nešto ružno desi, nemojte se mnogo baviti pitanjima zašto, kako, a pogotovo nije dobro „vraćati istom merom“. To nas neće učiniti boljima niti će nam biti od koristi. Naprotiv, budite humani, podelite svoju ljubav i sigurno ćete se osećati mnogo bolje.

 

 

_________________________________________________________________________

 

Autor: Nataša Oparnica Vračar

Formalno master psiholog i psihoterapeut pod supervizijom, neformalno zaljubljenik u jogu, prirodu i razne lepe stvari.

Psihološko savetovanje i psihoterapija-Nataša Oparnica

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: