Fri. Jan 18th, 2019

Nostalgija

Vreme je jedna mistična dimenzija. Teško je razaznati granicu subjektivnog i objektivnog ove kategorije. Ono ostavlja tragove, ožiljke, borice, linijice, otiske ,stopice -vidljive i nevidljive. Mnogo čega želimo da se otarasimo, zbacimo ,trajno izbrišemo. Nekada uspemo ,a nekada protiv svoje volje nosimo žig prošlosti.

 

Na drugoj strani postoji potreba čuvanja od zaborava. Sećanja pothranjujemo u srcu i beležimo mozgom. Kada mislimo o materijalnom , skladištenje je malo komplikovanije. Postoji mogućnost uništenja, trajnog gubitka.

 

Čak ni kompleksi poput arhiva i muzeja ne mogu primiti sve što smo  tokom života tvorili. A voleli bismo svakako da po još neki put osetimo kako je to kada kasetofon „isecka traku na kaseti“, da „tapkamo sličice“ na stepeništu ispred zgrade, da se zaprepastimo kolika nam je bila nogica na osnovu svojih prvih lakovanih cipelica. Voleli bismo da i svojim mlađim prijateljima, svojoj deci , bratancima pokažemo šta smo mi imali. Vremeplov nemamo. Nemamo ni ogromne prostore. Ono što imamo je svest da treba da živimo koračajući unapred ka novom, da prigrlimo sve lepo i novo što nadolazi, ali uvek trebamo ostaviti  malo mesta u svom domu i nešto malo više u svom srcu za ono što je bilo i nikada se više neće ponoviti. Dobra retrospektiva je osveženje za čoveka.

 

Dragi moji , skladištite li svoje uspomene, šta vam je najdraže što posedujete i voleli biste da ga sačuvate unutar svog malog staklenog zvona ?

 

 

_______________________________

 

Моје име је Јелена Николић. Рођена сам 25.1.1991. године. Завршила сам Факултет безбедности. Волим разне стилове писања, нарочито сам наклоњена креативном писању . Занимају ме разноврсне теме и жанрови .

 

 

У моју сферу интересовања  такође спадају и медији, маркетинг, копирајтинг и још мноштво занимљивих области. Сматрам да инспирације има готово свуда , само треба бити довољно вољан да се препустиш истраживању.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lips & Heels

online magazin

Pratite nas na društvenim mrežama

RSS RSS

%d bloggers like this: